Тънкости при готвенето в еър фрайър
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uSubtleties of Cooking in an Air Fryer
gotvach.bg»Статии»Кулинария»Тънкости при готвенето в еър фрайър

Тънкости при готвенето в еър фрайър

Тънкости при готвенето в еър фрайър
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Всеки, който не е опитвал да готви в еър фрайър, е малко скептичен. Това е нова модерна кухненска джаджа, която спестява много време на домакините, готви по-здравословно и по-чисто. Така че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас.

Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят. А най-хубавото е, че чистенето е безкрайно лесно. Това е страхотен иновативен начин да се храните здравословно.

Лесно може да извадите кошницата и да видите дали храната ви е готова, след това да я върнете, за да се досготви, ако е нужно. И още нещо хубаво: не е нужно да включвате фурната си в горещите летни дни. Времето за готвене значително се намалява.

Няма нужда от предварителна подготовка на храната. Може да поставите всичко необходимо в еър фрайъра и да се наслаждавате на свободното си време. Готвенето в този уред е много по-здравословно, защото храната ви почти не се нуждае от мазнина, за да стане хрупкава и вкусна.

Ето няколко идеи, ако все пак решите да опитате да готвите с еър фрайър:

Гответе вкусно

Готвене с еър фрайър

Може да си приготвите чудесен сандвич с най-вкусния бекон без никаква мръсотия. Времето за готвене ще зависи от дебелината на бекона. Все пак, ако ви се яде хрупкав бекон, лесно може да го приготвите само за 10 минути на 200 градуса. Най-хубавото нещо е, че мазнината изтича в кошчето на уреда, което прави чистенето много по-лесно.

Гответе рецепти, които по принцип се приготвят на фурна

Лесно може да адаптирате рецепти за фурна. Трябва само да намалите температурата, на която обикновено бихте сготвили храната във фурната. Например, ако рецептата ви изисква да готвите на 190 градуса в конвенционална фурна, в еър фрайър готвенето става при 175 градуса. А освен това, времето за приготвяне се намалява с 20%

Напръскайте храната

След като усвоите еър фрайъра си, може да преминете на следващото ниво. Например, по средата на готвенето, може да извадите храната и да я напръскате леко с мазнина.

Разтръскайте кошницата

Съвети за готвене с еър фрайър

За да се получат вкусни хрупкави картофки, по време на готвенето може да разтръскате самия уред. Така всички картофи ще могат да станат точно както ги обичате.

Гответе остатъци

Наистина няма нужда да топлите пицата в микровълновата си. Сложете остатъците от пицата в уреда за няколко минути. Вкусът и текстурата ще бъдат също толкова добри, колкото докато са били пресни.

Не препълвайте уреда

Това може би е най-важното нещо, което трябва да знаете. За да се сготви храната ви равномерно и навсякъде, за да стане хрупкава и вкусна, не препълвайте уреда.

Не пропускайте да пробвате и някои от нашите вкусни рецепти за готвене в еър фрайър!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest