gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»3 начина за спасяване на пресолената храна

3 начина за спасяване на пресолената храна

BirgulBirgul
Чирак
11397
3 начина за спасяване на пресолената храна
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Солта може да бъде най-добрият ни приятел в кухнята, но и най-големият ни враг - особено ако пресолите манджата. Солта засилва вкусовите ви усещания, със солта можете да превърнете едно не много вкусно ястие в апетитна гозба.

Но какво правите, когато осъзнаете, че сте добавили твърде много сол в манджата? Започвате да се изнервяте, да изпитвате яд, че сте отделили толкова много време да приготвите нещо за цялото семейство, а накрая ръката ви неволно е пресолила всичко.

Когато сте сложили прекалено много сол, не се косете, защото има 3 много ефикасни начина за спасяване на пресолената храна.

Как да спасим пресолената храна

1. Удвоете количеството на пресоленото ястие

Първият начин е да удвоите съставките от вашето ястие. След като сте приготвили двойно по-голямата манджа, добавяйте от солта по малко, докато постигнете желания вкус.

2. Сложете в ястието си основни съставки

Оправяне на пресолено

Вторият начин е да добавите в ястието ви с повече от всички основни съставки, които имате - като зеленчуци, още домат от консерва, още картофи и т.н.

3. Добавете съставки като ориз, ечемик, киноа, паста или кускус

Третия начин е най ефективен, а той е да добавите ориз, ечемик, киноа, паста или кускус към вашето ястие. Тази съставки ще попият солта от пресоленото ви ястие.

Първо, изберете една от 5-те съставки и после леко сварете. След това добавете към вашето ястие по начин, който е адекватен за конкретната рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest