Солта може да бъде най-добрият ни приятел в кухнята, но и най-големият ни враг - особено ако пресолите манджата. Солта засилва вкусовите ви усещания, със солта можете да превърнете едно не много вкусно ястие в апетитна гозба.
Но какво правите, когато осъзнаете, че сте добавили твърде много сол в манджата? Започвате да се изнервяте, да изпитвате яд, че сте отделили толкова много време да приготвите нещо за цялото семейство, а накрая ръката ви неволно е пресолила всичко.
Когато сте сложили прекалено много сол, не се косете, защото има 3 много ефикасни начина за спасяване на пресолената храна.
Как да спасим пресолената храна
1. Удвоете количеството на пресоленото ястие
Първият начин е да удвоите съставките от вашето ястие. След като сте приготвили двойно по-голямата манджа, добавяйте от солта по малко, докато постигнете желания вкус.
2. Сложете в ястието си основни съставки
Вторият начин е да добавите в ястието ви с повече от всички основни съставки, които имате - като зеленчуци, още домат от консерва, още картофи и т.н.
3. Добавете съставки като ориз, ечемик, киноа, паста или кускус
Третия начин е най ефективен, а той е да добавите ориз, ечемик, киноа, паста или кускус към вашето ястие. Тази съставки ще попият солта от пресоленото ви ястие.
Първо, изберете една от 5-те съставки и после леко сварете. След това добавете към вашето ястие по начин, който е адекватен за конкретната рецепта.
Коментари