Най-лесният детокс на тялото през пролетта
Najlakši detoks tela tokom proleća
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-лесният детокс на тялото през пролетта

Най-лесният детокс на тялото през пролетта

Най-лесният детокс на тялото през пролетта
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
11.00 лв.
Виж ››

Щом сезонът, в който природата се пробужда, настъпи, е необходимо всеки да се погрижи за детокса на тялото. Неговата цел е да премахне щетите, нанесени на тялото от зимния сезон, да ни подготви да се справим успешно с пролетната умора, за укрепим здравето и ведрото си настроение.

Детоксът е нужен, защото прекарваме зимата в затворени помещения, в които качеството на въздуха е влошено заради отоплението, климатичните условия, задържащи фините прахови частици, лишената от витамини храна поради отсъствието на сезонни плодове и зеленчуци. Пречи и намаленият приток на чист въздух и движение, липсата на съприкосновение с природата, заради което токсините и вредните вещества се трупат лесно в тялото.

Резултатът от този начин на живот са депресивните състояния, липсата на енергия, главоболието, нездравият сън, отпуснатата кожа. Детоксът е това, което може да ни върне свежестта.

Прочистването на тялото от токсини става най-лесно и неусетно чрез храната. Има определени хранителни продукти, които са в състояние да ни помогнат бързо да се справим с проблема.

Чай за детокс на тялото

Чаят матча е много подходящ за прочистване на кръвта и тялото. Можем напълно да се доверим на 800-годишната японска традиция на употребата на този фино смлян зелен чай с високо качество, неслучайно наричан чаят на чайовете. Антиоксидантите, аминокиселините и естествените фибри засилват имунитета и вливат сили и бодрост в тялото, а освен това помагат за редуциране на мазнините, понижават холестерола и регулират кръвното налягане.

Цвекло за детокс

Детокс смути

Цвеклото е друг хранителен продукт с добре известни ползи. Това е лечебна храна, която лекува редица заболявания, включително ракови. Това е идеалната храна за регенерация на черния дроб, органът, чрез който се пречистваме от токсините.

Куркума за детокс

Китайската медицина редовно използва подправката куркума за лечение и поддържане на черния дроб. Тя има благотворно влияние при смущения в храносмилането и подпомага тялото в процеса на изчистване на токсините. Има противовъзпалителен и антимикробен ефект, който се дължи на куркумина.

Лимонов сок за детокс

Детокс с лимонов сок

За да си набавим витамин С винаги най-напред се обръщаме към цитрусите, особено към лимоните. Освен завидни количества витамин С този добре познат плод съдържа антиоксиданти и затова е полезен за детоксикация на тялото. Препоръчва се сутрин преди ядене, разтворен в чаша вода.

Зеленчуци с високо съдържание на вода за детокс

Зеленчуците с високо водно съдържание също са подходящи за прочистване. Известно е, че водата е основното средство за детокс. Ако съветът да се пие много вода е труден за изпълнение, водата може да се замени с някои зеленчуци с високо съдържание на вода. Краставиците и ябълките са не само вкусни, но и съдържат нужните водни запаси. В ябълките има и пектин, който подпомага изхвърлянето на вредните токсини от тялото.

Зеленолистни зеленчуци за детокс

Спанакът, зелето и броколите са отличен избор за детокс храни. Те прочистват тялото и в същото време го зареждат с полезни вещества.

Комбинацията от храни и прекарване дълго на чист въздух ускорява процеса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest