Gotvach.bg»Статии»Диети»Есенна монодиета с тиква

Есенна монодиета с тиква

есенна монодиета с тиква

Според търсачката Гугъл информацията за монодиетата е най-търсената сред всички други диетични режими през последните 5 години. Какво значи монодиета? Най-просто казано това е хранене с един вид храна, ябълка например, или определен тип хранителен продукт, като зеленчуци.

По такъв начин много бързо се свалят килограми, като се хапва любима храна, а това прави диетата не само с бърз ефект, но и лесна и приятна за изпълнение.

Недостатък на този хранителен режим е липсата на разнообразие от хранителни вещества, които се набавят от различни продукти, както и това, че диетата не може да се прилага дълго време, защото е възможно пренасищане от някой определен витамин или микроелемент, който преобладава в тази храна. Все пак като възможност за бързо отслабване монодиетата е отличен избор и затова се предлагат много възможности за провеждане на тази диета.

За есента едно от най-подходящите предложения е тиквата. Превръщайки я в главно действащо лице на трапезата за седмица, получаваме всички полезни вещества, които тя предлага - витамини от В комплекс, С, А, бета каротин, конвертиран във витамин А. Микроелементите в тиквата са представени от калия, медта, мангана, желязото, магнезия, фосфора и можем да обогатим организма с тях.

Тиквата е хранителен продукт, който предполага много възможности за обработка и съответно много рецепти за приготвяне - печена, варена, на крем супа, на пара, на салата и други. Есенната диета с тиква е строга и не позволява употреба на напитки като кафе. Негова алтернатива в диетата е зеленият чай без подслаждане.

През първия ден от монодиетата с тиква количеството храна е около ½ килограм варена тиква, разделена на 4 порции за деня.

есенна диета с тиква

През втория ден се предвиждат 800 грама печена тиква, разделена също на 4 порции.

На третия ден тиквата може да се приготви на крем супа с крутони за обяд, а останалата част да се направи на салата. Необходимото количество тиква и около четвърт килограм, а за салатата са нужни и 100 грама картофи, 100 грама червено цвекло и стрък праз. Сварените тиква и картофи се смесват със задушения праз и се овкусяват със зехтин и лимон. Салатата е за три приема с крем супата.

На четвъртия ден количеството тиква вече намалява до ½ килограм тиква, която се разделя на печена и варена в равни количества.

На петия ден се ядат 300 грама тиква до следобяд, а вечерята вече включва яйце, домат и 50 грама сирене.

За 5 до 7 дни се свалят 4 до 6 килограма с тази монодиета, но тя може да се повтори най-рано след месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest