gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какви билкови добавки има и за какво са полезни

Какви билкови добавки има и за какво са полезни

Какви билкови добавки има и за какво са полезни
Снимка: Shirley810/ pixabay.com
Комплект за готвене от 9 части-22%
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.
151.20 лв.
Виж ››

Хранителните добавки се набавят самостоятелно или се прибавят към храната, за да доставят ценни вещества, от които организмът се нуждае.

По своя произход добавките са естествени или изкуствени. Пример за естествени добавки са билковите препарати, които са напълно безопасни за здравето и предлагат редица ползи.

Ето кои са най-често срещаните билкови добавки и за какво помагат те:

- Екстракт от чесън. Чесънът е не само изключително популярна готварска съставка, но и много полезна хранителна добавка. Той оказва благоприятно въздействие върху имунната и дихателната система. В допълнение, чесънът спомага за правилното функциониране на черния дроб и регулира кръообращението;

- Гинко Билоба. Доста популярно и ефективно вещество, което е широко разпространено в хранителните добавки. Основните свойства на Гинко Билобата са благоприятно въздействие при проблеми с кръвооросяването и способност да разширява капилярната мрежа. Освен това подобрява работата на сърдечно-съдовата система и лекува проблеми с паметта;

- Екстракт от дяволски нокът. Екстрактът от диспергирания корен на Дяволския нокът се включва в състава на добавки, които спомагат при проблеми със ставите, сухожилията и мускулите. Натуралната билкова съставка има противовъзпалителни и обезболяващи свойства.

Билкови добавки с невен

- Невен. Невенът е лечебно растение, чийто екстракт води до появата на ценни хранителни вещества като лутеин и зеаксантин. Комбинацията от двете спомага за подобряване на зрението, предпазване от слънчевата радиация и поддържане на острото зрение;

- Черната боровинка. Черната боровинка е мощен източник на антиоксиданти, който ефективно предотвратява клетъчната деградация.

- Червена детелина. Екстрактът от червена детелина е богат на растителни естрогени. Той действа благоприятно за регулацията на жлезите с вътрешна секреция и намалява симптомите на тревожност, стрес и умора в периода на менопауза.

Билкови добавки Вечерна иглика

- Вечерна иглика. Маслото от вечерна иглика има силно подхранващо действие, което хидратира кожата в дълбочина. Затова добавките с него са подходящи за прилагане в случаите на кожни проблеми като акне, екзема, розацея, псориазис или други възпаления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest