Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-лесният домашен сладолед за лятото само с 2 продукта

Най-лесният домашен сладолед за лятото само с 2 продукта

Най-лесният домашен сладолед за лятото само с 2 продукта
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.

Сладоледът несъмнено е любимият десерт за лятото, който винаги асоциираме с чаканите топли дни и морския бриз. Освен сезонните си характеристики обаче сладоледът става все по-универсален десерт, който се консумира независимо от времето и мястото.

Макар че повечето ресторанти предлагат сладолед целогодишно, то по магазините масово десертът се котира масово само през летните месеци. Това затруднява снабдяването с него и възниква нуждата от друго решение. Тогава се оказва, че най-добрият вариант е да си приготвите сами вкусен домашен сладолед. Една от най-широко разпространените и лесни рецепти за домашен сладолед е карамеленият сладолед със сгущенка.

Ето как да си направите лесен домашен сладолед със сгущенка.

За целта са ви необходими само едва 2 продукта

– сладкарска сметана 1 малка кутийка;

– карамелизирано кондензирано мляко – 200 г, наречено още сгущенка.

Най-лесният домашен сладолед за лятото само с 2 продукта

Тази рецепта е страхотно предложение за вкусен сладолед, който същевременно да бъде приготвен за не повече от 10 минути.

Първата стъпка е да сложите купата, в която ще използвате за приготвянето на сладоледа, предварително да се охлади в хладилник заедно с бъркалките от миксера. Обикновено не е необходимо повече от половин час, като за бъркалките ви трябват 4-5 минути.

Когато купата е вече охладена, в нея изсипвате сметаната, като разбивате на най-високата степен. Може да прецените кога е готова сместа според гъстотата.

След това изсипвате в купата сгущенката (карамелизираното кондензирано мляко) и продължавате да разбивате на най-високата скорост. Обикновено в е необходима минута, докато сместа получи желаната гъстота.

Ако карамелизираното мляко е много гъсто, най-добре е да го разтопите в съд на котлона в малко прясно мляко, докато се получи гъста течност. След охлаждане може вече да я добавите към битата сметана.

Когато е достатъчно гъст, сладоледът се прехвърля в подходящ съд за замразяване.

Готовият карамелизиран сладолед се оставя във фризера да престои в продължение на цялата нощ. След като се охлади достатъчно, по желание можете да добавите към него различни ядки, пресни плодове или топинг от шоколад, карамел и др.

И докато сме на темата, не пропускайте да видите още рецепти за:

- сметанов сладолед;

- шоколадов сладолед;

- сорбе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest