gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зимни храни за красива кожа

Зимни храни за красива кожа

Зимни храни за красива кожа

Красивата кожа е цел, към която се стремим през всяко време на годината. Правилната грижа е съвкупност от прилагането на правилни продукти, но и установяване на здравословен начин на хранене през цялата година.

Грижата за кожата е най-претенциозна по време на най-високите температури през лятото, както и най-ниските – през зимата. Според съответния сезон грижата за кожата включва различен тип продукти със съответните ефекти. Правилното хранене през зимата е равносилно изискване за красива кожа.

Какви храни да ядете за здрава и сияйна кожа през зимата

През зимата тялото се нуждае от значително повече минерали и витамини, за да стабилизира своята имунна система. Добрият имунитет предпазва не само здравето на организма, но и красивия вид на кожата.

Кожата през зимата обича следните храни:

Овесени ядки

Овесени ядки за красива кожа

Закуската с овесени ядки е перфектната опция за стартиране на студените зимни дни. Овесените ядки с храна, богата на фибри, протеини, полезни мазнини, витамини и минерали. Всички тези вещества в продукта доставят безценна грижа за имунната система и оптималното състояние на кожата.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са любима храна на повечето хора през зимата, което е добра новина, защото се оказва, че тяхната консумация води до красива и сияйна кожа. Цитрусовите плодове са още отличен източник на витамин С, необходим за хидратацията и защитата на кожата през зимата.

Сладки картофи

Картофът е перфектната зимна храна, която насища и същевременно оказва благоприятно влияние върху организма. В състава на сладките картофи влиза любимият на кожата витамин А, който е особено полезен за подхранването и хидратацията на най-големия орган в човешкото тяло. Той спомага за задържането на влага в нея и е мощен антиоксидант, който забавя процесите на стареене.

Авокадо

Храни за красива кожа

Авокадото е една от най-полезните храни в световен мащаб със своите над 20 вида витамини в състава си и редица полезни мазнини, както и омега-3 мастни киселини. Точно заради благоприятния състав авокадото поддържа свежестта и младежкия вид на кожата. Плодът спомага за дълбоката хидратация на епидермиса през зимата особено когато студеният въздух е прекалено сух и може да увреди кожата.

Тиквено семе

Тиквено семе за красива кожа

Тиквеното семе влиза в листа с полезни зимни храни за кожата през зимата. Семената снабдяват кожата с изобилие от магнезий, витамин А и цинк, които предпазват кожата и се грижат за нейния красив вид. Тиквените семки доставят на кожата полезни мазнини и протеини, които поддържат нейното оптимално здраве по време на студените месеци. Добавяйте тези полезни семки във вашите зимни кремсупи, като ги запечете леко на тиган преди това. Използвайте ги смлени или натрошени за здравословните си десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest