Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Най-приятните комбинации смесени ядкови млека

Най-приятните комбинации смесени ядкови млека

Най-приятните комбинации смесени ядкови млека

Ядковите млека са направени от всякакви ядки и семена, които съществуват - бадеми, кашу, орехи, лешници, ориз, кокос, коноп и много други.

Ползи от консумацията на ядкови млека

Тази растителна форма на мляко се консумира най-често от вегани и вегетарианци, както и хора с непоносимост към лактоза. Подходяща опция е при пости и диети за разтоварване на организма от животинска храна. Изключително подходящи са във всякакви веган рецепти за десерти и не само.

Всички ядки и семена са изключително богати на полезни вещества - съдържат витамини, минерали, незаменими аминокиселини, полезни мазнини. Логично и продуктът, известен като ядково мляко, да носи същите ползи за здравето, както и ядките или семената, от които е направен.

Принципи на комбиниране на ядковите млека

Ядковите млека се консумират най-често с други храни, създавайки здравословни закуски или като напитка при различни диетични и разтоварващи режими.

Може да се комбинират различни ядкови млека на принципа на полезните им свойства или на вкусовите им качества.

Примери за най-приятните съчетания на смесени ядкови: млека

Как да комбинираме ядковите млека

Оризово мляко със соя

Оризовото мляко и соевото може да се съчетаят, ако се търси заздравяване на костната система, на ноктите и косата поради съдържанието на калций и витамини, поддържащи тези системи, за засилване на полезните им здравословни ползи.

Оризово мляко с кокос

Съчетаването на оризовото мляко с кокосовото мляко дава едни от най-приятните вкусови качества на този вид напитка, защото неутралният вкус на ориза позволява на кокоса да развие вкусовите и ароматните си качества, придавайки ги на напитката. Здравословните ползи от това съчетание са бонус към отличния вкус.

Бадемово мляко с овесени ядки

Ядкови млека

Съчетанието на бадемово мляко с овесени ядки дава неповторимо усещане за небцето от наситения вкус на ядковото мляко и овесените ядки за баланс. За предпочитане е да се добави плод за още витамини - череши или ягоди, според вкуса и сезона и се получава здравословна закуска.

За да се получи само ароматна напитка или смути, може да се съчетаят бадемовото мляко с овесено мляко и сироп от череши или ягоди.

Лешниково мляко и банан

Чудесно смути се получава от смесването на банан и лешниково мляко, подсладени с мед, стевия или кленов сироп. За изкусителен вкус е добре да се добави настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest