Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Целебни билки, които намаляват сърцебиенео

Всеки е усещал сърцето си да бие бързо и неравномерно, но невинаги това е резултат на сърдечен проблем. Може да се прояви при тежко физическо натоварване, гняв, шок, но може да бъде и резултат на сърдечен проблем.

Кога сърцебиенето е свързано със заболяване на сърцето

Ако сърцебиенето продължава няколко часа, повтаря се през няколко дни и е свързано със световъртеж, затруднено дишане или болки в гърдите, вероятно става въпрос за сърдечно заболяване.

Рискови фактори за сърцебиене поради заболяване на сърцето са няколко. Напредването на възрастта е такава предпоставка, като за хората над 50 години рискът се удвоява на всеки 10 години.

Начинът на живот е сериозно условие за поява на такъв проблем, включващ тютюнопушене, употреба на алкохол, наднормено тегло и затлъстяване. Лошото хранене, липсата на движение, стресът са други фактори, причиняващи пристъпи на сърцебиене.

Лечебни билки за намаляване на сърцебиенето

Сред различните лечебни методи билките заемат важно място в стремежа за успокояване на сърдечния ритъм и намаляване на сърцебиенето.

Валериана

Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Валерианата е многогодишно тревисто растение, родом от Европа. Медицината използва корена на валерианата. Растението действа успокояващо, релаксиращо, антиспазмолитично и антиконвулсивно. От векове се ползва при безсъние, нервност, стомашни проблеми и сърдечно-съдови заболявания. Има ефект при сърцебиене, ускорен пулс и аритмия.

Глог

Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Глогът е билка, много ефективна при ускорена сърдечна честота. Този бодлив храст принадлежи към семейството на розата и от I век се ползва при сърдечни проблеми. Има свойства на кардиотоник и кардиопротектор, тъй като укрепва и защитава сърдечно-съдовата система.

Глогът също е адаптоген, поддържащ баланса в кръвоносната система и се използва при лечение на застойна сърдечна недостатъчност, хипертония и коронарна болест на сърцето. Безопасен е при продължителна употреба.

Чесън

Чесънът освен храна е лечебно растение с вековна употреба. Той намалява холестерола и регулира тромбоцитите, понижава кръвното налягане и така действа благоприятно при сърцебиене.

Дяволска уста

Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Билката дяволска уста намалява сърдечната честота, когато е повишена. От това растение от семейството на ментата, се ползват главно листата и цветовете, а в китайската медицина използват семената. При ускорен пулс, високо кръвно и свързано с тях сърцебиене билката е много ефикасна. Необходим е продължителен прием от няколко месеца, за да има резултат от лечението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest