Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Круши-афродизиаци с канела и сметана

Круши-афродизиаци с канела и сметана

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Круши-афродизиаци с канела и сметана
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра-17%
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
94.89 лв.

За да накарате силната ви половинка да се разнежи и да си осигурите романтично продължение на вечерята, завършете я с афродизиачен десерт от круши, запечени с канела.

Необходими са ви четири средни по размер круши, две чаени лъжички канела, седемстотин и петдесет милилитра вода, сто грама захар, две яйца, шестдесет грама пудра захар, сто милилитра течна сметана, сок от един лимон, една супена лъжица натрошени фъстъци за украса, две супени лъжици сироп от ягодово сладко, тридесет грама масло, петдесет грама бадеми.

Кипнете водата със захарта и канелата. Почистете от кората и дръжките крушите и добре ги полейте с лимонов сок, за да не станат кафяви.

Отрежете долната част на крушите, за да могат да стоят изправени в огнеупорни съдинки. Пуснете ги във врящия сироп и оставете да се варят тридесет минути.

Круши-афродизиаци с канела и сметана

Счукайте бадемите до фина пудра. Можете да ги замените със сушени орехи. Отделете жълтъците и ги разбийте със сметаната, а след това добавете и пудрата захар. Добавете пудрата от бадеми.

Отделно разбийте на пяна белтъците с няколко капки лимонов сок и смесете с жълтъчната смес. Намажете обилно огнеупорните формички с масло.

Напълнете ги до половината с крем. Поставете по една круша в центъра на всяка формичка. Печете двадесет минути в предварително нагрята на двеста градуса фурна.

След като извадите крушите от фурната, веднага ги полейте с малко сироп от ягодовото сладко. Поръсете със счукани фъстъци или други ядки по избор.

Така приготвени, крушите стават много нежни, направо копринени на вкус. Те влияят изключително разнежващо и са прекрасен завършек на вечерята и начало на бурно прекарване в спалнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.2
51
41
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
дида
дида
Кой е авторът на рецептата? Пак сте пропуснали май. И какви са тия снимки? А крушата къде е ?
07.03.2011 18:27
2