gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хапвайте зелен лук за здрава кожа

Хапвайте зелен лук за здрава кожа

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Хапвайте зелен лук за здрава кожа
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Вече не е необходимо дамите да се двоумят дали да сложат зелен лук в свежите пролетни салати. Изборът бе предопределен от учените, според които консумацията на зелен лук пази от много и най-различни заболявания, най-вече от дерматологичен характер.

Причината за това е пречистващата сила на стръковете лук, които действат на регенеративните процеси, протичащи в тялото и кожата.

Освен това зеленият лук има благоприятно действие върху имунната система. Хрупкавият зеленчук съдържа редица ценни вещества, които поддържат организма устойчив на вируси и други инфекции. Той съдържа високо количество витамин C, калий, калций, силният антиоксидант керцитин, както и множество хранителни фибри.

Установено е още, че зеленият лук е много полезен за кожата, но и не само. Той съдържа много фолиева киселина. Ако тя не присъства достатъчно в ежедневното ни меню, се стига до проблеми като гастрит.

Бъдещите майки трябва да знаят, че при бременност дефицитът на фолива киселина може да породи проблеми при плода или дори да стане причина за преждевременно раждане, а понякога дори и за спонтанен аборт.

Лук

Само 70 грама пресен лук дават на организма дневната доза аскорбинова киселина (витамин С). Тя е отговорна за изграждането на важния за еластичността на кожата колаген, както и за заздравяването на стените на кръвоносните съдове. Това води до по-рядката поява на подкожни кръвоизливи.

Признаци за липса на аскорбинова киселина са бързата умора, напрежение в мускулите, лошото състояние на устата и зъбите.

Стресът, тютюнопушенето и високата телесна температура рушат аскорбиновата киселина. Аспиринът, кортизолът, антибиотиците и аналгетиците също са врагове на витамин С.

Ето защо си го набавяйте важния за организма витамин чрез естествени природни източници, какъвто е пресният лук.

Консумацията на зелен лук е много полезна и за отслабването, защото зеленчукът съдържа фибри. Ето защо ви препоръчваме да го добавяте по-често в зеленчукови салати, салти с доматки и всякакви разядки.

Освен това с него можете да приготвяте и зелени супи. Отлично се комбинира с всякакви зелении, така че смело го включвайте в пролетни супи, чорби от лапад или яхнии с коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest