Често причина за излишните килограми е нарушената обмяна на веществата, която в крайна сметка може да се изрази в затлъстяване, заболявания на кръвоносните съдове, хипертония и диабет.
Тези неприятни перспективи могат да бъдат избегнати, ако навреме подхраните организма си с необходимите вещества и се опитате да стабилизирате обмяната им с помощта на натурални средства.
Едно от тези средства са зеленчуците. Те са богати на влакнини, освен това съдържат много витамини и минерали, които са изключително полезни за тялото.
Зеленчуковият сок помага за борба с излишните килограми. Сокът е структурирана течност, която настройва клетките на тялото ни на правилните вибрации, заложени от природата.
Всеки орган има своя вибрация. И ако организмът бъде настроен правилно, той ще работи като часовник. Зеленчуковите сокове са носители на такава информация, която помага на стомаха, черния дроб и бъбреците да се настроят на необходимата за тях вибрация и да се освободят от шлаките.
Триста милилитра прясноизцеден сок от зеленчуци дневно спомага за изхвърлянето на излишните течности от организма, намаляването на теглото и стабилизиране на обмяната на веществата.
Много хора практикуват суровоядство, без да се хранят с тестени и млечни продукти. Те зареждат организма си с достатъчно полезни вещества и се чувстват тонизирани през целия ден. Освен това такива хора изглеждат по-млади от възрастта си.
Употребата на пресни зеленчуци позволява да се поддържа нормалната функция на червата, стимулира отделянето на храносмилателен сок и засилва неговата активност.
Ниската калоричност добавя привлекателност на тези продукти, като позволява употребата им в гигантски количества без какъвто и да е риск от напълняване.
Сто грама зеле съдържат едва двадесет и седем калории, сто грама патладжани – едва двадесет и четири калории. Горе-долу такива са калориите и на другите зеленчуци.
Зеленчуците не съдържат въглехидрати, което също е плюс. Дори при спазване на строга диета зеленчуците могат да бъдат включени по всяко време и няма да навредят. Изключение правят картофите.
За да запазите полезните вещества на зеленчуците, предпазвайте ги от контакт с въздух, особено когато ги режете. Режете зеленчуците преди да ги консумирате или да ги готвите. Най-добре ги варете с кората, не повече от петнадесет минути.
Коментари