Има зеленчуци, които спомагат за отслабването. Това са на практика абсолютно всички листни зеленчуци и зелени подправки. Обикновените зеленчуци са в състояние да правят чудеса с организма.
Морковите, зелето, тиквичките, доматите, патладжаните и краставиците са истински природни лекарства за отслабване. Зеленчуците, които съдържат витамин С, също спомагат за бързото отслабване.
Това са чушките – люти и сладки, цвеклото, репичките, ряпата, зеленият лук, кромид лукът и чесънът. Един от най-полезните зеленчуци за вталяването е целината.
Тя не само предпазва от натрупване на излишни килограми, но и спомага за сбогуването с излишните килца, които вече сме натрупали, като не сме устояли пред вкусотии от тесто и мазнини.
Тайната на целината е, че тя изгаря междуклетъчните мазнини в организма и има така наречената отрицателна калоричност. Затова целината е особено полезна за отслабващите.
Не е необходимо да ядете зеленчуците само сурови, макар че така те са най-полезни. Но ако не сте свикнали да ядете растения, постепенно ги добавяйте в менюто си, докато не увеличите количеството им до необходимото.
Можете да приготвите красив и полезен ордьовър от зелена салата, три червени чушки, двеста и петдесет грама твърд кашкавал, две супени лъжици масло, две скилидки чесън, сол и подправки на вкус.
Нарежете на много ситно чушките, настържете на ситното ренде сиренето и маслото и ги разбъркайте, добавете към тях нарязаните на ситно скилидки чесън, нарязаните подправки и чушките.
В центъра на лист зелена салата изсипете част от сместа, завийте на руло, прободете с пластмасова клечка за сандвичи и оставете в хладилника за петнадесет минути. Сервирайте със сварени картофи.
Направете царевица с домати, която ще ви помогне в борбата с килограмите. Необходими са ви двеста грама консервирана царевица, три домата, две глави лук, две чаени лъжички масло, зелени подправки на вкус.
Залейте доматите с гореща вода и ги обелете, разрежете на малки парченца. Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачно в маслото, добавете доматите и задушете десетина минути.
Затоплете консервираната царевица заедно с течността, отцедете, смесете с доматите и задушете още пет минути. Сервирайте, поръсено със зелени подправки.
Коментари