Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползата от малиновия сок

Ползата от малиновия сок

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Малинов Сок
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Малината е с много ниска калоричност, затова можете да я консумирате без ограничения в количествата. Захарта е лесноусвоима – малината съдържа фруктоза и глюкоза.

Малиновият сок, както и малините, е богат на органични киселини, пектин, целулоза, витамин С, витамините А, В2, РР, а също така и бета-ситостерин - вещество, което има антисклеротични свойства.

Малината съдържа кумарин, който нормализира съсирването на кръвта, а също така и антоциани, които спомагат за укрепването на кръвоносните съдове.

Малината е богата на мед, желязо и фолиева киселина. Малиновият сок е често използван при настинки, а съдържанието на целулоза в червените плодове ги прави идеални за прочистване на стомаха.

Пектините в малиновия сок спомагат за изхвърлянето на вредни вещества от организма – жлъчна киселина, соли на тежки метали, радионуклиди, холестерол.

Малини

Сокът от малина се ползва за профилактика на проблеми с простата, а също така и за повдигане на либидото и при неврастения.

За профилактика на атеросклероза малината е незаменима. Сокът от малина не се препоръчва при заболявания на черния дроб и при алергия към мъхести плодове.

Ако имате проблеми с кожата, малиновият сок е незаменим помощник в разкрасяването. Ако имате черни точки и пъпки, смесете сок от пресни малинови листа и краве масло в съотношение едно към четири, докато не заприлича на крем. Мажете лицето всяка нощ до пълното отстраняване на черните точки и пъпките.

Срещу бръчки навлажнете тънко парче плат със сок от малина и поставете върху кожата на лицето за петнадесет минути. Изплакнете. Тази маска придава свежест на отпуснатата кожа и премахва бръчките, които не са много дълбоки.

Маска за суха и нормална кожа се прави от две чаени лъжички малинов сок и едно разбито на пяна яйце. Сместа се оставя върху лицето и деколтето двадесет минути и се измива със студена вода.

При мазна кожа сокът от малина се нанася върху кожата на няколко слоя – след изсъхването на всеки слой се нанася следващият. Нанасят се пет слоя и след половин час лицето се измива със студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest