gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За ползите от гроздовия сок

За ползите от гроздовия сок

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95042k
За ползите от гроздовия сок
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Гроздето е един от най-вкусните и лечебни плодове. Сокът от грозде заема едно от първите места сред другите плодови сокове, благодарение на високата му хранителна стойност и изключително благоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Оказва се, че един литър гроздов сок притежава хранителна стойност, сравнима с тази на приблизително 300 грама хляб, 2 килограма моркови, 2 кг праскови, 3 кг диня и 1.5кг ябълки.

Специалистите препоръчват екстракт от грозде най-вече при хора, имащи проблеми с черния дроб и жлъчните пътища. Той е добър лек и при остър и хроничен хепатит, цироза и жлъчнокаменна болест.

Повечето природолечители препоръчват няколкомесечен редовен прием на напитката, като постепенно се увеличава нейното количество. Причина за постепенното увеличаване е запазването на нормалното функциониране на черния дроб, който не бива да се претоварва от веднъж с големи количества.

Бъбречните болести също могат да бъдат облекчени, благодарение на екстракт от грозде. Остри и хронични нефрити, бъбречни камъни и пиелонефрити се повлияват добре след приема на сок. За осезаеми резултати е необходима ежедневната консумация на 1, 5 литра гроздов сок.

Високото съдържание на гликоза прави гроздовият сок добро природно лекарство и при проблеми със сърцето.

За ползите от гроздовия сок

Гроздето и гроздовият сок са диетични продукти, а редовният прием в разумни количества е в състояние да подобри метаболизма.

Други неблагоприятни състояния, при които се препоръчва лечебния прием на сока от грозде, са при артрит и подагра.

Гроздовият сок се прилага много успешно и при кожни, белодробни, инфекциозни, чревни и други заболявания.

Много е полезен и за възстановяването на слаби, изтощени организми. Препоръчителната ежедневна доза за добро здраве е 500 мл гроздов сок дневно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest