gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зеленият чай охлажда в жегите

Зеленият чай охлажда в жегите

Зеленият чай охлажда в жегите
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Най-доброто средство за утоляване на жаждата е чаят - без значение дали е топъл или студен. Зеленият съдържа витамин Р, който подобрява кръвообращението.

Черният, заради кофеина, тонизира още по-добре. Топлият зелен чай охлажда в жегите. Девет минути след изпиването на една чашка порите на кожата се отварят, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувства охладен.

Зеленият чай също така предпазва от кариес. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.

Зеленият чай предпазва от рак. Засилва имунните функции на организма и действа благотворно при радиация и отравяния.

Зеленият чай забавя процеса на стареене на клетките и подмладява.

Напитката прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва от високо кръвно налягане и сърдечни болести.

Чаят стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур, лекува затлъстяване и разкрасява. А цинкът, който се намира в зеления чай, играе важна роля за правилното протичане на бременността.

Зеленият чай охлажда в жегите

Влияе благотворно при очни болести и засилва зрението. Поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.

Зеленият чай има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории.

Пиенето на зелен чай особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур. Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на организма. Затова много хора смятат, че зеленият чай удължава живота.

Има много добро пречистващо действие. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Препоръчва се за пушачи, защото помага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest