Палмовото масло качва холестерола
Palm oil raises cholesterol
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Палмовото масло качва холестерола

Палмовото масло качва холестерола

Палмово Масло
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Палмовото масло е органичен продукт, получен от месестата част на плодовете на маслената палма. Има червено-оранжев цвят, богато на каротеноиди и палмитинова киселина.

Втвърдява се при температура, по-ниска от 30°C. Характеризира се с типичен орехов вкус и приятен аромат.

Широко се използва в хранителната промишленост, кулинарията, при производството на сапун, производства на стеарин, маргарин, а също така и като смазочен материал.

В кулинарията е подходяща мазнина за пържене, а също и при приготовление на сладкарски изделия.

Световното производство на палмово масло през 2005 година възлиза на около 35 млн. тона, а най-големи производители и износители са Малайзия (15 млн. тона) и Индонезия (14 мл-н тона).

Палмовото масло все по-често заема много важно място в нашата храна. Много кулинари по света, както и производители на различни храни, предпочитат този вид масло, защото то е 3-4 пъти по-евтино.

За това палмовото масло започна все по-често да измества растителното масло или обикновеното животинско в сладкарските изделия, сладоледа, вафлите, пуканките и много други.

Преди време се е смятало, че палмовото масло е много по-опасно за сърцето от животинското масло. След това обаче стана ясно, че влияе на нивото на холестерола толкова, колкото и животинското масло.

За това се старайте да изключвате продукти, съдържащи палмово масло, като внимателно гледате съдържанието. Имайте в предвид, че доста често производителите маскират палмовото масло под определението растителни масла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest