Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Годината на Водния Дракон трябва да се посрещне с риба. На Новогодишната трапеза трябва да има поне едно рибно ястие – ордьовър или основно, за да ви върви като по вода в годината на Водния Дракон. Въпреки, че в България рибата не е много популярна за Нова Година, Готвач.бг ще представи няколко прости и лесни рецепти със сьомга.

Пригответе салата Цезар със сьомга. Необходими са ви пет скилидки чесън, триста и петдесет грама пушена сьомга, една салата Айсберг, около сто и петдесет грама крутони, сто и петдесет грама твърд кашкавал, майонеза на вкус.

Нарежете или накъсайте салатата Айсберг на едро. Нарежете на малки парченца сьомгата, добавете я към салатата. Добавете сухарите и настъргания кашкавал.

Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, преди да сервирате, добавете зехтин или майонезата и разбъркайте салатата на масата, преди да я разделите между гостите.

Вкусотии със сьомга за Новогодишната трапеза

Запечете сьомга на фурна. Трябват ви парчета сьомга според броя на гостите, сокът от един лимон, сол, черен пипер, копър и магданоз на вкус.

Сьомгата се измива, натрива се със сол и черен пипер и всяко парче се поръсва с капки лимонов сок. Зелените подправки се нарязват на ситно.

Върху парчета фолио се слагат малко зелени подправки, сьомгата, намазва се рибата с малко зехтин или масло и се добавят още зелени подправки.

Сьомгата се увива във фолиото и се пече двадесет минути на предварително загрята до двеста градуса фурна. Оставяме рибата да изстине и едва тогава я вадим от фолиото.

Със сьомга се приготвя изискан новогодишен ордьовър. Необходими са ви двеста грама пушена сьомга, сто и петдесет грама сардини от консерва, сто грама заквасена сметана, четиридесет грама каперси, четиридесет грама майонеза, двадесет милилитра лимонов сок, две клонки копър, девет твърдо сварени яйца.

Яйцата се обелват е са нарязват на две надълго, вадят се жълтъците и се намачкват с майонезата. Добавят се намачканите сардини, каперсите, сол и черен пипер.

С тази смес се пълнят половинките яйца. Сто грама от сьомгата се нарязват на ситно, смесват се със сметаната и се пасират. Останалата сьомга се нарязва на ситно, смесва се с пюрето и лимоновия сок, разпределя се върху яйцата. Ордьовърът се украсява с копър и се сервира охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest