Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Силата на подправките

Силата на подправките

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Подправки

Подправките не само насищат ястията с аромат, те стимулират много процеси в организма. Така например лютият червен пипер стимулира апетита и храносмилането, пречиства стомаха от шлаки.

Канелата има стимулиращо антисептично и пречистващо действие. Тя обезврежда токсините, укрепва и освежава тъканите, като ги зарежда с енергия.

Канелата в комбинация с кардамон, джинджифил и карамфил се използва като чай за намаляване на кашлица, хрема и за подобряване на храносмилането.

Карамфилът помага при кашлица, настинка, хрема. Вдишването на пара от карамфилово масло, добавено в гореща вода, помага ефикасно при запушен нос.

Кориандърът стимулира храносмилането. Чаят от кориандър помага при стомашни разстройства, облекчава гаденето и повръщането. Кимът спомага за доброто храносмилане.

Видове Подправки

Лененото семе спомага при кашлица, подут стомах, астма, отоци. Чесънът спомага за усвояването на храната, има подмладяващо действие върху организма.

Чесънът помага при суха кашлица, главоболие, при шум в ушите. Джинджифилът спомага за неутрализирането на токсините, подобрява храносмилането и помага при настинки.

Индийското орехче има стимулиращо действие. В съчетание с мляко се използва като укрепващо средство за сърцето и мозъка. Индийското орехче е меко природно приспивателно.

Лукът спомага при световъртеж, подобрява храносмилането, намалява холестерола. Смес от настърган лук с половин чаена лъжичка куркума и половин чаена лъжичка къри, наложена върху болно място, премахва болки в ставите.

Куркумата пречиства и укрепва силите. Тя спомага за храносмилането и спомага за намаляване на кашлицата. Като паста, приготвена от половин чаена лъжичка куркума, щипка сол и малко вода, е полезна при отстраняването на синини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest