През зимата горещите коктейли не само сгряват тялото, но и подобряват настроението. Един от най-вкусните коктейли, подходящи за зимата, е топлият шоколад с бонбон маршмелоу.
За една порция са необходими 300 милилитра мляко, 50 грама натурален шоколад, 1 чаена лъжичка пудра захар, 2 бонбона маршмелоу. Разтопете шоколада в купичка над тенджера с вряща вода.
Загрейте млякото до кипване на бавен огън. Свалете от огъня, добавете шоколада и пудрата захар и разбийте с телче за разбиване на яйца. Сложете бонбоните маршмелоу във висока чаша и залейте с шоколадовото мляко.
През зимата е актуален топлият ябълков пунш с подправки. За приготвянето му са необходими 1 литър ябълков сок, 1 чаена лъжичка канела, 1 нарязан на резенчета лимон.
Загрейте ябълковия сок на бавен огън, докато кипне. Добавете подправките, по желание можете да добавите и няколко ябълкови резенчета заедно с кората. Сервирайте пунша топъл.
Вкусен зимен коктейл е портокаловият топъл шоколад. За приготвянето на две порции са необходими 2 чаени чаши прясно мляко, 120 грама натурален шоколад, 3 лентички портокалова кора с дължина 4 сантиметра, половин чаена лъжичка
разтворимо кафе, щипка индийско орехче.
Смесете всички продукти в тенджера и разбърквайте на бавен огън, докато не се стопи шоколадът. Тогава усилете котлона и оставете да кипне, след което веднага свалете от котлона.
Разбийте с телче за разбиване на яйца до образуване на пяна. Върнете на котлона и оставете да кипне една секунда. Свалете и отново разбийте. Сервирайте топло, като украсите чашите с по две лентички портокалова кора.
През зимата е актуално кафето с черен пипер. За приготвянето му са необходими прясно смляно кафе, черен пипер на върха на ножа, половин щипка сол и масло на върха на ножа.
Кафето се сварява в джезве, добавя се черният пипер и солта. Добавя се и маслото, разбърква се и след като се утаи, се сервира.
Коментари