Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Горещи зимни коктейли

Горещи зимни коктейли

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Топъл Шоколад

През зимата горещите коктейли не само сгряват тялото, но и подобряват настроението. Един от най-вкусните коктейли, подходящи за зимата, е топлият шоколад с бонбон маршмелоу.

За една порция са необходими 300 милилитра мляко, 50 грама натурален шоколад, 1 чаена лъжичка пудра захар, 2 бонбона маршмелоу. Разтопете шоколада в купичка над тенджера с вряща вода.

Загрейте млякото до кипване на бавен огън. Свалете от огъня, добавете шоколада и пудрата захар и разбийте с телче за разбиване на яйца. Сложете бонбоните маршмелоу във висока чаша и залейте с шоколадовото мляко.

През зимата е актуален топлият ябълков пунш с подправки. За приготвянето му са необходими 1 литър ябълков сок, 1 чаена лъжичка канела, 1 нарязан на резенчета лимон.

Ябълков Пунш

Загрейте ябълковия сок на бавен огън, докато кипне. Добавете подправките, по желание можете да добавите и няколко ябълкови резенчета заедно с кората. Сервирайте пунша топъл.

Вкусен зимен коктейл е портокаловият топъл шоколад. За приготвянето на две порции са необходими 2 чаени чаши прясно мляко, 120 грама натурален шоколад, 3 лентички портокалова кора с дължина 4 сантиметра, половин чаена лъжичка

разтворимо кафе, щипка индийско орехче.

Смесете всички продукти в тенджера и разбърквайте на бавен огън, докато не се стопи шоколадът. Тогава усилете котлона и оставете да кипне, след което веднага свалете от котлона.

Разбийте с телче за разбиване на яйца до образуване на пяна. Върнете на котлона и оставете да кипне една секунда. Свалете и отново разбийте. Сервирайте топло, като украсите чашите с по две лентички портокалова кора.

През зимата е актуално кафето с черен пипер. За приготвянето му са необходими прясно смляно кафе, черен пипер на върха на ножа, половин щипка сол и масло на върха на ножа.

Кафето се сварява в джезве, добавя се черният пипер и солта. Добавя се и маслото, разбърква се и след като се утаи, се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest