Зимни коктейли

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Зимни коктейли

Греяното вино е сред най-разпространените зимни коктейли, които се използват както за загряване, така и за подобряване на настроението в студените зимни дни.

Тайната на греяното вино е в подправките и във времето, което се отделя за приготвянето му. Най-добре е то да бъде приготвено няколко часа преди консумация.

Необходима ви е една бутилка червено вино, същото количество вода, осем супени лъжици кафява захар, един портокал, нарязан на резенчета, без да сте белили кората му, сокът от половин лимон, две пръчици канела, десет карамфилчета, една ванилия.

Излейте виното в тенджера, добавете водата и останалите съставки, разбъркайте, загрейте почти до кипене. Не оставяйте виното да кипне. Махнете от котлона и оставете да престои няколко часа.

Зимни коктейли

Преди консумация затоплете. Сервирайте виното в дебели стъклени чаши, като във всяка порция трябва да има портокалови резенчета.

Горещият ябълков сайдер е популярен през зимата. Той е създаден в Англия. За напитката ви трябват един литър ябълков сайдер, един литър вода, две чаени лъжички кафява захар или мед, две сладки ябълки, три пръчици канела, дванадесет карамфилчета, щипка анасон.

Смесете всички компоненти в тенджера и нагрейте почти до кипене, без да оставите напитката да кипне. Оставете да престои един час. Преди сервиране затоплете и сервирайте в дебели стъклени чаши или керамични чаши.

Във всяка чаша трябва да има по няколко ябълкови резенчета. За да приготвите прочутия английски зимен коктейл Хот Тоди, са ви необходими един литър гореща вода, една супена лъжица мед или кафява захар, четири резенчета лимон, четири пръчици канела, дванадесет карамфилчета, половин чаша уиски.

Смесете всички компоненти, оставете да престои десетина минути и налейте в дебели стъклени чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest