gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят крутони

Как се правят крутони

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Домашни крутони
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Лесно можете сами да си направите крутони, които можете да използвате за приготвянето на кремсупи, а също така и на някои салати.

За приготвянето на крутони е подходящ всеки хляб, дори стария. Няма значение дали е бял или ръжен. Важното е да не е плесенясал.

Хлябът се нарязва на малки кубчета. Разпределят се в тава и се напръскват с малко зехтин или олио, след което се разбъркват. Ако искате напълно диетични сухари, не ги пръскайте с мазнина.

За да станат златисти и хрускави крутоните, докато режете хляба, загрейте фурната на 180 градуса. Поставете тавата с крутоните във фурната.

Супа с крутони

След пет минути, когато цветът им се промени, изключете фурната и оставете крутоните да се доизсушат окончателно, докато тя изстива.

Можете да приготвите крутони с различни подправки, за да обогатите вкуса на супата, ястието или салатата, в които ще ги добавяте.

Крутоните са много вкусни, ако са приготвени със съвсем малко мазнина и сол. Те вървят идеално с бира и са перфектен заместител на пуканките пред телевизора.

Можете да направите крутони и в тиган. Нарежете на кубчета хляба и го запържете на тефлонов тиган или в обикновен тиган с малко мазнина.

Крутони с масло се приготвят от 200 грама хляб, половин чаена чаша прясно мляко, 2 супени лъжици масло, сол на вкус. Хлябът се нарязва на кубчета.

Кубчетата се топват в подсоленото прясно мляко и се запържват при постоянно бъркане от всички страни в масло до образуване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest