Цветната диета се базира върху това, че всеки цвят в натуралните продукти има различни качества, които са полезни на организма по определен начин.
Цветната диета изисква консумацията на продукти само от един цвят в продължение на един ден от седмицата. С цветна диета се отслабва 6 до 8 килограма месечно.
Понеделник е посветен на белия цвят. В понеделник се консумират банани, ориз, мляко, моцарела, спагети, кокос, белтъци, карфиол.
Вторник е денят на червената храна. Във вторник се консумират червен боб, домати, вишни, пастърма, червено вино, червени чушки, червени люти чушки.
Подходящи са червеното грозде, капините и касисът. Храните с червен цвят подобряват кръвообращението и мускулния тонус.
Сряда е посветена на зелената храна. Това е денят за зелени листни зеленчуци, киви, зелен чай, краставици, зелена салата, салата айсберг, брюкселско зеле, броколи.
В четвъртък се консумира оранжева храна. Моркови, папая, манго, тиква, портокали, праскови, кайсии – всички те съдържат бета-каротин и ликопин, които предотвратяват преждевременното стареене.
Петък е посветен на лилавия цвят. В този ден се консумират патладжани, сливи, тъмно грозде, боровинки. В събота се консумират жълти храни.
Ананас, жълти чушки, жълти ябълки, царевица, кашкавал, мед, жълтък. Царевицата и жълтите чушки са богати на каротеноиди, които са силни антиоксиданти.
В неделя се пие само вода. Този ден е разтоварващ за организма.
Коментари