gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да размразяваме месото

Как да размразяваме месото

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
56416413k
Как да размразяваме месото
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Правилното размразяване на месото е много важно. Това е така, защото месото съдържа много важни вещества за организма, които биха се загубили, ако не се размрази по правилен начин.

Спазвайте едно от най-важните правила, че веднъж размразеното месо не бива да замразява отново. Затова предварително разфасовайте порциите, така че да не се налага изваденото от фризера месо, да се връща отново там.

Най-вкусни и полезни са ястията, приготвени от бавно размразено месо. При бавното размразяване, месото отново поема замръзналата вода и изтича по-малко от сока му. Размразяването става без да се нарязва месото, за да не изтекат важните сокове.

Поставете го в емайлиран или друг съд върху средната скара на хладилника. След като се размрази го преместете на по-долната скара. На хладно мускулните влакна на размразеното вече месо поглъщат отделените при процеса на размразяване сокове.

Не размразявайте месо във вода, тъй като тя ще извлече така ценните за организма екстрактни вещества. Ако все пак ви се наложи да размразявате с вода, запомнете, че тя не трябва да бъде топла.

Като цяло не излагайте месото на никакви преки топлинни въздействия като гореща вода и печка например. В краен случай поставете месото в студена вода и използвайте микровълновата печка.

За да запазите вкусовите качества на месото най-добре, спазвайте правилото да го замразявате най-бързо и съответно да го размразявате най-бавно.

Например 2 или 3 килограма месо се размразява от 18 до 20 часа на стайна температура и около 30 часа, ако е оставено в хладилник.

Не оставяйте размразеното месо необработено за дълго време. Когато то се размрази веднага започнете да го обработвате.

Когато искате да сготвите ястие с месо, което е било замразено винаги се старайте предварително да го извадите от фризера, за да го размразите добре.

В противен случай, ако се сетите твърде късно, просто сгответе нещо друго, а на следващия ден сгответе и месото.

Ако обичате да похапвате месо, не се колебайте да приготвите някоя от нашите рецепти за:

- картофи с месо;

- месо с ориз;

- боб с месо;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest