gotvach.bg»Статии»Диета при здравословни проблеми»Диета при спазми в стомаха

Диета при спазми в стомаха

DesislavaDesislava
Новак
217467
Диета при спазми в стомаха
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Има много причини за получаване на спазми в стомаха и те могат косвено или пряко да повлияят на вашето тяло. Възможно е те да произтичат от храносмилателните органи, аортата ви, вашият апендикс, бъбреците, слезката или да бъдат породени от някои инфекции. Много важно е да определите първоизточника на спазмите и тогава да прибегнете към действие.

Силата на болката не означава непременно сериозен проблем, много болезнените спазми могат да бъдат причинени просто от наличието на газове в стомаха, които преминават през храносмилателната система безвредно, на фона на другите живото застрашаващи състояния, като например рак на дебелото черво.

Преди да предприемете каквато и да е била диета установете източникът на спазмите. Да наистина, диетата би ви била доста полезна, ако имате такъв проблем, но за това е много важно да знаете с какво си имате работа. Най-малкото, което можете да направите е да се обадите на вашия лекар и да поискате съвет.

При проблеми от такова естество е добре да избягвате претоварването на храносмилателната система, като намалите приема на храните, който ще предизвикат допълнителна тежест в стомаха. Няма да си навредите, ако не приемате никаква храна за няколко часа. Избягвайте също кофеина, алкохола и газираните напитки, пийте вода (поне 3 литра на ден) и прясно изцедени сокове.

Избягвайте също и твърдата храна, тя се преработва по-бавно от стомаха и може допълнително да утежни положението. След като се върнете към нормалния си режим на хранене, започнете с ориз, ябълково пюре, банани и обикновени бисквити. Не яжте също кисели храни, домати, зеле и прекалено мазни ястия.

Друг съвет, който можем да ви дадем е да ограничите лактозата. Газовете, спазмите и диарията, много често се възбуждат отново дори и от една чаша мляко. Добре е да увеличите приема на трици и фибри, защото те са доста полезни за стомаха и храносмилането и се препоръчват при почти всички сходни случаи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest