Биволското мляко безспорно е много вкусен продукт, който вече все по-трудно можем да намерим 100% натурален. Но при този продукт не става дума само за вкус, масленост и гъстота, оказва се, че този вид мляко е най-полезно за организма, може да ни предпази от различни здравословни проблеми, както и да помогне при вече настъпили такива.
В него се съдържат белтъчини, лактоза и соли, които правят плътността му по-голяма от тази на кравето мляко. Oсвен това годността му също е доста по-голяма. С много висока масленост е и съдържа голямо количество витамини. Естествено има повече калории от останалите млека, но е също и много по-полезно от тях.
Препоръчва се за хора, които имат левкемия – биволското мляко значително покачва и подобрява имунната система. То е богато на калций и на фосфор, подобрява защитните сили на организма и има много голяма устойчивост на радиационно излагане, в сравнение с козето и кравето мляко.
Може да се консумира като прясно или кисело мляко, често се произвеждат и други продукти от него – всичко, което е направено от биволско мляко е със снежно бял цвят. Употребата на биволско мляко значително подобрява обмяната на веществата и успява да повиши апетита.
От гледна точка на здравето, биволското мляко може да се нарече дори чудодейно – успява да възстанови нивата на холестерол в организма, спомага значително за нормализиране на перисталтиката, успокоява подутия стомах, както и предотвратява образуването на газове, не на последно място – предпазва от анемия. Вкусът на биволското мляко не може да се сравни с останалите млека.
Съдържа вещества, които го правят много по-добро за организма от останалите видове – има най-високи енергийни свойства, заедно с овчето мляко. Препоръчва се дори за хора, които страдат от млечна алергия от другите видове млека.
Коментари