gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим пудра захар

Да си направим пудра захар

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Мекици с пудра захар
Чугунен тиган с капак - 26 см-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
70.00 лв.
52.50 лв.
Виж ››

Понякога се налага да използвате пудра захар, но се оказва, че в момента нямате вкъщи, а по една или друга причина не ви се излиза до магазина.

Най-лесното, което можете да направите, е сами да си произведете пудра захар. Само трябва да имате подръка обикновена кристална захар.

Ще е добре, ако кристалната захар е висококачествена. Тогава със сигурност ще получите наистина качествена пудра захар. Добре е кристалчетата да са ситни.

Така няма да развалите кухненските уреди, с които ще получите пудрата захар, а освен това ще направите пудра захар, която ще е много фина.

Бухти с пудра захар

Пудра захар ще получите много лесно с помощта на блендер. Изсипете в блендера необходимото количество захар, което ще ви е достатъчно за приготвянето на желания от вас десерт.

Трябва да мелите захарта не по-малко от една минута, докато не получите фина пудра захар. Добавете малко ванилия в пудрата захар, за да получи по-интересен и приятен аромат и вкус.

Можете да добавите също така канела. Този метод е много практичен за десерти, които изискват и пудра захар, и канела. Когато използвате смесените продукти, ще се получи по-силен аромат.

Пудра захар можете да получите и с помощта на чукче и хаванче. Достатъчно е да изсипете малко количество захар в хаванчето и да я счуквате с чукчето до получаването на фин прах.

Приготвяне на пудра захар

Изпитан старинен метод е правенето на пудра захар с помощта на стъклена бутилка. Необходими са един вестник и една плътна стъклена бутилка.

Захарта се слага между две страници от вестник и като се използва бутилката като точилка, захарта се превръща във фин прах.

С помощта на мелничка за кафе също можете да получите пудра захар. В мелничката се слага захар, която я напълва не повече от половината. Ако пудрата захар не се получи достатъчно фина, трябва да се смели още малко.

След като получите пудра захар, пресейте я през ситно сито. Ако ви остане неизползвано количество, изсипете пудрата в стъклен съд с капак, за да не попада влага в пудрата захар. Задължително е да пресеете пудрата захар през сито, за да не се слепва.

След като знаете как да си приготвите домашна пудра захар, остава да си изпечете един бухнал кекс и да го поръсите с нея. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest