Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да направим ягодови тарталети без захар и брашно

Как да направим ягодови тарталети без захар и брашно

Как да направим ягодови тарталети без захар и брашно

Десертите са сред любимите ястия и неустоими изкушения за всеки човек. Един от най-популярните и обичани сладкиши са именно тарталетите. Те представляват малки тестени хрупкави кошнички, които омагьосват небцето с вкусен пълнеж.

Обикновено тарталетите са универсална рецепта, която може да се приготви със солен или сладък пълнеж. Сред най-известните методи за запълване на сладките кошнички са плодовите салати, кремовете и желетата.

Ягодовите тарталети са сред любимците в категорията сладки кошнички. Комбинацията между плодовете и тестения десерт е сред най-добрите балансиращи сладки вкусове.

Както всеки десерт, така и тарталетите с ягоди имат високо съдържание на калории. Добрата новина е, че те могат да се приготвят без захар и брашно, с което да станат значително по-безвреден и здравословен десерт с ягоди.

Ето как да си приготвите ягодови тарталети без захар и брашно:

Замяната на брашно е невъзможна за приготвянето на тестено ястие като тарталетите, но за да стане максимално здравословен десерт, пшеничното брашно се замества с бадемово брашно. Захарта, от своя страна, се замества със стевиола ванилия, която да придава сладък вкус на рецептата.

Ето какви съставки още са ви необходими за перфектните тарталети с ягоди:

За тарталетите:

Ягодови тарталети без захар и брашно

- ¼ ч.л. сол;

- кокосово масло;

- 5 с.л. краве масло;

- 60 г еритритол.

За крема от маскарпоне:

- 200 г сирене маскарпоне;

- ½ ч.л. сок от лимон;

- 1/3 ч.ч. заквасена сметана;

- 1 с.л. еритритол.

Първо, формичките за тарталети се намазват с кокосовото масло. В отделно купа се смесват бадемовото брашно, солта, маслото и еритритола. Миксират се получаването на хомогенна смес, след което полученото тесто се изсипва в няколко формички. Върху тестото се правят няколко дупки с помощта на вилица.

Пекат се хрупкави тарталетки за около 8-10 минути до получаване на златиста коричка.

Второ, за крема първоначално разбивате маскарпонете с еритритола на прах. Бавно към тях се добавя и сметаната при непрекъснато разбиване. След това се увеличава скоростта на миксера, за да се получи гладка и гъста хомогенна смес. Постепенно добавяте лимоновия сок и стевиолата с ванилия. Накрая тарталетите се пълнят с готовия крем. По желание, можете да украсите ягодови тарталети без захар и брашно с плодове или крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest