Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какво да заменим пшеничното брашно в кето сладкишите?

С какво да заменим пшеничното брашно в кето сладкишите?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15082386
С какво да заменим пшеничното брашно в кето сладкишите
Снимка: jennyleenaguirre/pixabay.com

Замяната на пшеничното брашно в кето сладкишите може да бъде предизвикателство, тъй като този вид брашно съдържа високи нива на въглехидрати. Въпреки това, съществуват няколко алтернативи, които можете да използвате, за да приготвите вкусни и съобразени с кето диетата сладкиши.

Ето някои от най-популярните алтернативи на пшеничното брашно:

Бадемово брашно

Бадемовото брашно е една от най-често използваните заместители на пшеничното брашно в кето рецептите. То е богато на протеини, мазнини и фибри, като същевременно съдържа много малко въглехидрати. Бадемовото брашно обикновено се използва в комбинация с други брашна или във връзка с белтъците, за да се получи по-добра текстура на кето сладкишите.

Кокосово брашно

Кокосовото брашно също е подходящо за кето сладкиши. То съдържа малко въглехидрати и е богато на фибри. Кокосовото брашно има сладък вкус и може да се използва в комбинация с други брашна или самостоятелно.

Кето кокосово брашно

Лешниково брашно

Лешниковото брашно е още един здравословен избор за замяна на пшеничното брашно. То съдържа малко въглехидрати и е богато на протеини и мазнини. Лешниковото брашно обикновено се използва в комбинация с други брашна, за да се постигне по-добра текстура на сладкишите.

Кафяв оризов протеин

Кафявият оризов протеин е източник на протеини и е подходящ за хора, които следват кето диета. Той е безглутенов и съдържа по-малко въглехидрати от пшеничното брашно. Кафявият оризов протеин може да се използва в комбинация с други заместители на брашното или самостоятелно.

Кето брауни

Сусамово брашно

Сусамовото брашно е богато на протеини, фибри и нискокалорично. Това кето брашно може да се използва в различни кето рецепти за сладкиши.

При приготвянето на сладкиши със заместители на пшеничното брашно е важно да се има предвид, че текстурата и вкусът на крайния продукт може да бъдат различни. Може да бъде необходимо да пробвате няколко кето рецепти, докато откриете точните пропорции и идеален вкус. Но щом намерите своите любими кето брашна, може да експериментирате с:

- кето торти;

- кето бисквити;

- кето палачинки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest