Диетата е оръжието на всяка дама, която иска да се сдобие с перфектни форми на тялото. Днес съществуват хиляди диетични режими с различни особености и правила на хранене. Един от тях добива голяма популярност през последното десетилетие и това е режимът на кето диетата. Философията на тази диета е да се консумират само нисковъглехидратни храни, за да може тялото да изразходва възможно най-голямо количество мазнини.
Кето диетата е изключително ефективна и едно от най-големите й предимства е, че не изключва от менюто консумацията на брашно. За целта брашното трябва да бъде от позволените видове, които няма да нарушат хранителния баланс. Ето кои са подходящите брашна при кето диета:
Ленено брашно
Това брашно е препоръчително в спазването на кето диетата, тъй като има ниски нива на въглехидрати. Същевременно то е богато на фибри, 3-омега мастни киселини и мазнини, като така неговият състав спомага за понижаване нивата на холестерола. Освен това, маслото в лененото брашно е перфектният заместител на яйцата в рецептите за печене.
Кокосово брашно
Това брашно е изключително фино, бедно на калории и на въглехидрати. Има едва доловим вкус на кокос и съдържа повече фибри от бадемовото брашно. То е многофункционално, като може да се използва в направата на супи или печива. Освен това, кокосовото брашно е богато на мазнини и протеини.
Фъстъчено брашно
Това брашно е изключително полезно в спазването на кето диетата. То е с ниски нива на въглехидрати и има нисък гликемичен индекс. Освен това, фъстъченото брашно спомага за регулиране на кръвната захар и има антиоксидантни свойства.
В състава си то съдържа витамини от група B, които спомагат за правилното функциониране на мозъка и доставят на организма желязо, мед, цинк, селен, калий, калций и магнезий. Фъстъченото брашно съдържа и витамин Е, който играе ролята на мощен андиоксидант, генериращ клетъчна енергия в организма.
Бадемово брашно
Този вид брашно е задължителен елемент от кето диетата. То има богато съдържание на витамин E, калций, калий, желязо, манган и магнезий. Това брашно е особено подходящо в рецепти за торти, бързи тестени изделия или бисквити.
Вижте и някои идеи относно:
- кето десерти;
- кето пица.
Коментари