Лесни сладкиши за деца
Easy Cakes for Children
Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни сладкиши за деца

Лесни сладкиши за деца

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Десерти за сладкиши

Децата обичат не само да хапват вкусни сладкиши, но също така и да помагат при тяхното приготвяне. Лесните сладкиши могат да се направят и от самите деца, родителите трябва само да помагат, като наблюдават готвенето на малките сладкари и да изпекат сладкиша.

Лесно се приготвя сладкиш с извара и шоколад.

Бутер десерти

Необходими продукти: 500 грама извара, 75 грама масло, 50 грама шоколад, 2 чаени лъжички желатин, чаша и половина течна сметана, 125 грама шоколадови бисквити, четвърт чаша захар.

В малка тавичка се слага найлон или прозрачно домакинско фолио. Бисквитите се начупват и се смесват с омекналото масло и настъргания шоколад.

Сладкиш за деца

Тази смес се разпределя върху найлона и се оставя в хладилник за половин час. Желатинът се разтваря в 2 супени лъжици вода. Изварата се смесва със захарта и се разбърква добре, докато не се превърне в пухкава смес. Добавя се течната сметана и сместа се бърка, добавя се набъбналият и леко затоплен в микровълнова или на водна баня желатин.

Всичко се разбърква много добре и се излива върху бисквитената подложка. Оставя се да престои една нощ в хладилника и се сервира, като се издърпа найлонът и сладкишът се нареже на парчета.

Ореховият френски сладкиш също се приготвя лесно.

Кексчета за деца

Необходими продукти: 500 грама бутер тесто, 125 грама масло, половин чаша захар, 3 яйца, 150 грама смлени орехи, 1 супена лъжица брашно.

Маслото се размеква и се разбива до бяло, добавят се яйцата и орехите, а след това и брашното. Всичко се разбърква. Тестото се разделя на две части, като едната е по-голяма от другата.

Двете части се разточват на кръгове, но без да се изтъняват много. Големият кръг се слага върху хартия за печене, която е постлана в тава.

Върху него се разпределя плънката, като се оставя свободен ръб с широчина около 2 сантиметра. Покрива се с другата част от тестото, която се набожда на няколко места леко с вилица, но без да се пробожда тестото изцяло.

Краищата се притискат и сладкишът се слага в хладилник за 20 минути. Пече се на 200 градуса половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sfetulia
Sfetulia
29.04.2013 10:19
Интересни рецепти, но не са подходящи за деца. Прекалено сложни за изпълнение. Децата обичат да правят нещо от тесто.
1
1
Дългун
Дългун
02.01.2014 11:20
Аз го разбирам да се ядат от деца,а не да се приготвят от деца?!!!
3
0