Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни рецепти за безглутенови сладкиши

Лесни рецепти за безглутенови сладкиши

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
Кекс с шоколад

Придържането към безглутенова диета несъмнено налага някои промени в начина ни на хранене. Но воденето на здравословен живот не ни налага непременно да се откажем от всички вкусни сладкиши. Вижте няколко изкусителни безглутенови рецепти за тестени десерти, които ще ви накарат да се размечтаете:

Безглутенов шоко кекс

Необходими продукти: 200 г натурален шоколад, 300 г оризово брашно, 100 г бадемово брашно, 150 г кафява захар, 1 бакпулвер, 4 яйца, 4 с.л. оризово мляко.

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180 градуса. Чукнете яйцата и ги разбийте заедно с кафявата захар. Пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера няколко пъти. Добавете всичкото брашно при яйцата на тънка струя, като бъркате енергично. Вложете оризовото мляко. Изсипете получената смес върху тава или форма за кекс, която сте застлали предварително с хартия за печене. Поръсете с натрошения шоколад. Печете в загрята фурна около половин час или до суха клечка.

Шоколадови бисквити

Безглутенови бисквити с лимецово брашно

Необходими продукти: 200 г лимецово брашно, 100 г бадемово брашно, 1 яйце, 150 г кафява захар, 1 ванилия, 1 с.л. кокосово масло.

Начин на приготвяне: В купа смесете всички съставки. Разбъркайте и добавете малко вода, колкото да се получи меко тесто, подходящо за моделиране. С помощта на лъжица загребвайте от сместа и оформяйте бисквитки. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 15-20 минути. При печенето е добре да поставите огнеупорна купичка с вода на дъното на фурната, за да станат бисквитите по-меки.

Безглутенови палачинки

Безглутенови палачинки

Необходими продукти: 800 г оризово брашно, 200 г брашно от елда, около 4 ч.ч. кокосово мляко, 1 щ. хималайска сол, 1 с.л. лимонов сок, 1 щ. кафява захар, мазнина - по избор

Начин на приготвяне: Смесете всички продукти в дълбока купа, като добавите и 1 с.л. от мазнината. Разбъркайте добре. Трябва да се получи своеобразна каша с гъстотата на боза. Ако е нужно, коригирайте сместа с още кокосово мляко или брашно. Оставете получената субстанция да отлежи двадесетина минути.

След това загрейте тигана, в който ще печете, намаслете го леко и изсипете един черпак. Изпечете за кратко палачинката от едната страна, а след това и от другата. Готовите палачинки, покрийте за десетина минути с похлупак, гарнирайте със сладко по избор и след това поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest