Тъй като приготовленията за празничната великденска трапеза са много, на вашето внимание са нашите предложения за бързи и лесни сладки, които няма да ви отнемат много време.
За да посрещнете Великден подобаващо и да не пропуснете нито един детайл, е нужно да планирате правилно кое кога да приготвите, за да не стане така че да пропуснете важни детайли и да оставите малчуганите без десерт.
Ако не разчетете добре времето си за направа на домашни козунаци, ако в деня за боядисване на яйца имате план за още 4 кулинарни задачи, оставите приготвянето на всички великденски ястия за последния момент, навярно няма да имате време за всичко и нервите ви сериозно ще се опънат.
В резултат на това ще създадете излишно напрежение, което ще изнерви не само вас, а и всички наоколо. Като резултат може да очаквате, че недостигащото време "ще изяде" нещо, което няма да смогнете да приготвите. А това нещо най-често е последното по веригата - в случая десерта.
За да не изпаднете в такава ситуация, планирайте приготвянето на великденски сладки предварително. Дребните празнични сладки могат да издържат дни, а някои от тях дори стават по-вкусни, колкото повече чакат своя звезден миг.
На вашето внимание предлагаме тези лесни и идейни рецепти за сладки за Великден, които могат да посрещнат гостите ви подобаващо за светлия празник.
Запретвайте ръкави още днес и до 1-2 часа ще имате великденски сладки за малки и големи.
Бързи и вкусни розички със сладко
Необходими продукти: 3 ½ ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. мас, 1 яйце, сладко по избор.
Начин на приготвяне: Разбийте маста и захарта до побеляване. Прибавете яйцето и брашното и замесете тесто, което се сипва на порции в шприц. Пригответе си суха тава и шприцовайте тестото под формата на розички. В средата на всяка една сложете малко сладко. Загрейте фурната на 300°C и печете сладките около 10 минути.
Бисквити с глазура
Необходими продукти: 350 г брашно, 150 г захар, 150 г масло, кора от половин лимон, 1 щипка сол, 1 яйце.
За глазурата: боя за сладки и пудра захар.
Начин на приготвяне: Замесете тесто от брашното, захарта, маслото, кората, яйцето и солта. Оставете го да престои около 1 час в хладилника. След това разточете кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете формички за сладки и печете в намазнена тава за 15 минути на 180°C.
Оставете ги да изстинат малко и украсете с разбитата цветна глазура, която сте приготвили от боята за сладки, пудрата захар и малко вода.
Сладки с маргарин
Необходими продукти: 1, 5 кг брашно, 500 г кисело мляко, 250 г маргарин, 2 яйца, 3 ч.ч. захар, 2 пакетчета амонячна сода, 4 ванилии.
Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и захарта, добавете маргарина и млякото с разтворената в него амонячна сода. Смесете брашното с ванилиите и ги прибавете към останалите продукти. Омесете всичко и оставете в хладилник за 2 часа.
Оформете топчета, които се потапят от едната страна в купичка със захар. Наредете ги в намазнена тавичка и изпечете до готовност.
Тези курабийки са много трайни и могат да запазят вкусовите си качества до няколко седмици, съхранявани в затворена купа.
Нежни кокосови сладки
Необходими продукти: 250 г кокосови стърготини, 500 г маргарин, 2 бакпулвера, 15 с.л. захар, 1 кг брашно, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко.
За овалването: пудра захар и 1 ванилия.
Начин на приготвяне: Омесете всички продукти заедно и оставете тестото да престои 30 минути. Оформете сладките във форма, каквато пожелаете, и печете в намазнена тава. Когато поизстинат, се овалват в пудрата захар и ванилията.
За светлия празник вижте още интересни идеи за великденски сладкиши или великденско руло.
Коментари