Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Диетични ястия с пуешко месо

Диетични ястия с пуешко месо

AdminAdmin
Администратор
95442k
Пуешко месо

Диетичните ястия с пуешко са едни от най-полезните и вкусни ястия. След приемане на такава храна се повдига и настроението, тъй като пуешкото месо стимулира изработването на хормона на щастието.

Пуешкото се приготвя много лесно и бързо и почти няма възможност да се изложите с храната. Дори и най-неопитните кулинари ще сготвят вкусно, полезно и диетично ястие.

Нежни пръстчета от пуешко месо се правят лесно.

Необходими продукти: 1 сварен морков, 1 сварена тиквичка, 150 грама ориз, 2 щипки риган, накълцано пуешко месо – около 400 грама, 100 грама настърган пармезан, сол, зехтин.

Печена пуйка

Начин на приготвяне: В накълцаното на ситно месо се добавя солта, намачканите на пюре морков и тиквичка, риган.

Разбърква се добре и се добавя ориз колкото една трета от обема на сместа. Оформят се кръгчета колкото яйце и се поставят на пара за 10 минути.

След това се нареждат в намазана с мазнина тавичка и се поръсват с пармезан. Запичат се до пълна готовност на най-горната степен на фурната.

Пуешко

Печената пуйка с подправки е леко и вкусно ястие.

Необходими продукти: 5-6 скилидки чесън, 3 супени лъжици зехтин, 800 грама пуешко филе, сол и подправки на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се подготвя предварително – измива се и се подсушава. Във вода се сипва сол и черен пипер до получаване на силно солен разтвор. С него се залива месото и се оставя в хладилник за няколко часа.

След това се изважда от маринатата и се подсушава. Чесънът се нарязва и с парчетата се шпикова месото. Подправките се смесват в зехтин и с тях се намазва месото. Пече се в предварително загрята фурна.

Шишчета от пуешко

Шишчетата с пуешко месо са диетична и вкусна храна.

Необходими продукти: 800 грама пуешко филе, 120 милилитра сухо бяло вино, 2 глави лук, копър, сол, и подправки на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, осолява се и се нанизва на шишчетата, като се редува с лука, нарязан на едро.

Бялото вино се смесва с вода в съотношение 1:1. Шишчетата се запичат, като се поливат периодично с тази смес. Когато са готови, се поръсват с подправките и ситно нарязания копър и се задушават в затворен съд за 5 минути.

Пълнозърнестите макарони с пуешко и спанак са вкусна и диетична храна.

Необходими продукти: 1 супена лъжица зехтин, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 600 гр пуешко филе, 300 гр спанак, 1 чаша печени чушки, обелени и нарязани на ивички, 300 грама сварени пълнозърнести макарони, сол и черен пипер на вкус, 150 милилитра доматен сос.

Начин на приготвяне: В тиган се запържват лука, чесъна и накълцаното или смляно пуешко месо за около 5-7 минути. Сваля се от котлона и се добавят солта, пиперът, спанакът и чушките.

В тава се сипва половината доматен сос, после половината макарони, заливат се с приготвената смес с пуешкото месо, отново макарони и се залива с останалия доматен сос. Пече се в загрята фурна за 45 минути.

Представяме на вашето внимание и някои други рецепти за пуешко месо: пълнена пуйка, пуешко руло, коледна пуйка, пуешко със зеле, пуешки бутчета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest