Суперхрани, които ни пазят от грипа
Superfoods that Protect from the Flu
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Суперхрани, които ни пазят от грипа

Суперхрани, които ни пазят от грипа

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
1 от 5 Снимки

1. Чесън


Пръв в списъка с тези храни е чесънът. Той се нарича още “руски пеницилин” заради своите антивирусни, антибактериални и антигъбични свойства. Той е един от най-добрите помощници на имунната система. Това се дължи най-вече на факта, че в него се съдържат около 17 различни вещества, които мощно подсилват имунитета;

За да се извлекат максимални ползи от него, е най-добре чесънът да се консумира пресен или в ястия. Ако обаче коремът ви не го понася, може да се приема и под формата на таблетки. Освен да стабилизира имунната ви система, този здравословен навик ще намали и стреса.
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

С променливите температури и връхлитащото студено и болнаво време идва и грипът. Начините за справяне с него са многобройни, но невинаги толкова ефективни, колкото би ни се искало.

Най-удачно е да се предпазим от изначалната фаза – заразяването. А това може да стане с помощта на правилните храни, съветват лекарите. Консумацията им води до ограничаване на възможността да се разболеем от грип през зимния сезон.

И, да - чесънът е топхрана, когато искате да се предпазите от простудни заболявания и грип през студените месеци от годината. Кои са останалите храни, от които не трябва да се лишавате в превенцията срещу настинки, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest