Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Сок от пъпеш помага при махмурлук

Сок от пъпеш помага при махмурлук

Сок от Пъпеш
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.

Толкова много средства са ни известни срещу махмурлук – някои хора предлагат зелевата чорба, други твърдят, че на принципа „клин – клин избива“, е по-добре да пийнем една биричка.

В бар в Милуоки, щата Уисконсин, също предлагат нов лек срещу тежък и неприятен махмурлук.

Идеята на собствениците на бара е да предлагат на своите клиенти цяло пържено пиле, което е натопено в буркан с Блъди мери. Това съобщава вестник Дейли мейл. Тази рецепта е направена от служители в Собълманпъб енд грил.

Освен пилето и алкохолът, в рецептата има включени и няколко зеленчука, чиято цел е да повишат витаминозното съдържание на лека против махмурлук.

Оказва се обаче, че този напоен с водка и доматен сок лек ще бъде не само тежко за стомаха, но и за портфейла на всеки, който дръзне да го опита.

Пъпеш

Новото „лекарство“ струва 50 долара и се нарича Чикън фрайд блъди бийст. В порцията има още скариди, туршия, соеви кълнове, наденички – изобщо обилна порция за махмурлука.

И ако този метод не ви допада особено, може да опитате да преборите махмурлука със сок от пъпеш. Според британски експерти тази напитка е изключително освежаваща и ще помогне при болките в главата и неприятното усещане в стомаха.

Можете да прибягвате до сока от пъпеш и след усилена тренировка във фитнеса, тъй като напитката е пълна с много витамини и минерали. Освен това в сока от плода няма консерванти и подсладители.

Учените подчертават още, че сокът от пъпеш е богат на витамини А и С, а тези витамини са полезни за косата и кожата. Освен това в натуралната напитка се съдържа голямо количество калий, който помага за поддържането на кръвното налягане.

За да има максимално добър ефект от напитката, необходимо е сокът от пъпеша да бъде пресен, твърдят учените. Британските производители обясняват, че за да успеят да запазят полезните му характеристики, не го пастьоризират.

Вместо това, сокът от пъпеш е подложен на високо налягане, което спира разпространението на микроорганизми, които причиняват гниене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest