gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Здравословното хранене не изключва кафето

Здравословното хранене не изключва кафето

Кафе
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Здравословното хранене изисква да се откажем от някои любими храни – най-вече от сладките изкушения. Учените много често спорят дали и кафето не е част от напитките, от които действително трябва да се откажем, ако искаме да живеем по-здравословно.

Независими експерти от САЩ са анализирали няколко изследвания за кофеиновата напитка. Учените са установили, че кафето не просто не е вредно за организма, но може и да ни предпази от някои заболявания.

Експертите се събират на всеки пет години и дават различни препоръки на всички онези, които имат желание да се хранят по-здравословно. Според проучванията им нищо не показва, че кофеиновата напитка е вредна, стига да се консумират между три и пет чаши дневно.

С други думи става въпрос за не повече от 500 мг кофеин, обяснява специалистът по хранене от университета Тъфтс професор Мириам Нелсън. Учените са установили още, че кофеиновата напитка дори може да намали опасността от заболявания като паркинсон, диабет, както и някои сърдечно-съдови проблеми. На този етап обаче учените не могат да дадат обяснение по какъв начин кафето предпазва от тези заболявания.

Това е и причината един от членовете на комисията – професор Том Брена, да предупреждава хората да не се предоверяват и да не прекаляват с кофеина. Професорът работи в университета Корнел в Ню Йорк.

Пиене на кафе

Ако пред вас не стои въпросът дали да пиете кафе, а по-скоро кой да го приготви, вече има лесно решение и на това. Учени изобретиха кафемашина, която е съвместима с Wi-Fi, и ще можем да си приготвяме кафето по-бързо.

Смилането на зърната, плътността на горчивата напитка, добавката, която искате към напитката – всичко това може да бъде контролирано само с помощта на смартфона или таблета. Ако желаете, дори можете да зададете точен час, в който напитката ви да е готова.

На този етап умната кафемашина може да бъде купена единствено в САЩ, а освен това работи само с Android. От технологичния сектор смятат, че до десетина години всички домакински уреди ще бъдат заменени от така наречената умна техника, която ще улесни и ежедневието ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest