Екзотичната кухня представлява голям интерес за всеки. Колко пъти обаче ви се е случвало да посетите някой нетрадиционен ресторант и да не си поръчате желаното ястие поради факта, че се затруднявате да произнесете името му.
Е, знайте, че този проблем не е само ваш. Оказва се, че мнозина изпитват трудност, докато си поръчват храна в заведение точно защото названията на кулинарните произведения, присъстващи в менюто, са им твърде непонятни.
Вижте някои от най-трудните за произнасяне специалитети, подбрани от Foodpanda:
- Чоризо - представлява пикантна свинска наденичка, приготвяна в Испания и Португалия. Този тип колбас е много популярен още в Мексико, Аржентина и други държави;
- Брускета - това е хляб, приготвен със зехтин, домати и чесън. Брускетата е традиционно италианско тестено произведение;
- Коняк - висококачествена алкохолна напитка, характеризираща се с невероятен аромат. Конякът е произведен от грозде, добито във френския град Коняк;
- Едамаме- представлява японски соев боб. От него се приготвят различни специалитети, сервирани като предястия;
- Еспресо - вид кофеинова напитка, отличаваща се с силно ухание, плътна консистенция, гъста пяна и запомнящ се вкус. Този вид кафе се пие бързо, тъй неговият аромат е най-силен две-три минути след направата му;
- Фахитас - това е традиционно мексиканско ястие, което се приготвя от месо (най-често пилешко или свинско) и зеленчуци като домати, маруля, лук, тиквички, чушки, както и сирене. Всички те се поднасят в тортила;
- Ньоки - това са малки хапки, приготвени от картофи или от брашно. Ньоките са много популярни в Италия. Сервират се с различни сосове, масло и пармезан;
- Лазаня - това също е традиционно италианско ястие, направено от няколко слоя тесто, между които има плънка от доматен сос, босилек и месо. Лазанята се сервира покрита със сос Бешамел и пармезан;
- Паеля - представлява ястие с ориз, шафран, пилешко месо или морски дарове. Паелята произлиза от Валенсия;
- Фу - е виетнамска супа, която се приготвя с месо, корени и лук;
- Прошуто - е изсушено месо, което е характерно за италианската кулинария. Този деликатес се приготвя от специална порода прасета. За да стана ароматно, сухо и твърдо, прошутото се обработва по специален начин;
- Киноа - зърнена култура, вирееща предимно в Южна Америка. Използва се широко в кулинарията като заместител на ориз, кускус, и булгур в супи, салати, яхнии и др. Комбинира се успешно с зеленчуци и колбаси;
- Дзадзики - това е гръцка салата, приготвена от овче или козе кисело мляко, краставици, чесън, зехтин и лимонов сок. В дзадзики могат да присъстват зелении като копър, мента и магданоз.
Коментари