Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в Испания

Пет пържени вкусотии, които трябва да пробвате в Испания

3 от 5 Снимки

3. Пържена сепия


Ако сте сред любителите на морската кухня, със сигурност ще оцените пържената сепия, която вече почти се е превърнала в улична храна. По вкус е сходна с калмарите, но външният ѝ вид съвсем не го издава. За разлика от тях този деликатес не се сервира на малки кръгчета, а на дълги ленти, които са панирани и пържени;

Испания е страна, която предлага страхотно кулинарно многообразие. Независимо дали става дума за морска или вегетарианска кухня, за месно ястие или просто за обикновен сандвич с шунка, Испания предлага на своите посетители безкрайни възможности за избор.

Има причина точно в Испания да се намират едни най-добрите ресторанти в цял свят, отличени с множество награди и звезди Мишлен - мечтата на всеки главен готвач.

Навярно една от най-отличителните черти на испанската кухня са прословутите тапас - вкусни мезета, които се предлагат навсякъде в страната в най-различни форми, които често заместват вечерята на испанеца.

Днес ще ви запознаем с пържените испански специалитети, които си струват всички допълнителни калории. Ако скоро ви предстои пътуване до слънчевата страна, не се лишавайте от:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен