Подправки, контролиращи кръвната захар
Spices That Control Blood Sugar
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Подправки, контролиращи кръвната захар

Подправки, контролиращи кръвната захар

Канела
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Има видове подправки, които е препоръчително да добавите към менюто си, за да контролирате успешно и в нормални граници нивото на кръвната си захар. Повечето от тях са с високо съдържание на фибри, но други имат по-специфичен състав.

Ето няколко от тях, чието ползотворно влияние е доказано след редица проучвания и имат със сигурност доказан ефект за намаляването на глюкозата в кръвта.

Канела

Канелата има уникално въздействие за човешкия организъм. Едно най-важните й качества е способността да намалява количеството на кръвната захар. Заради активните компоненти в състава си тя успешно преповтаря действието на инсулина.

Трябва да се консумира на гладно. Все пак, ако не ви е приятен вкусът й, можете да я консумирате с кисело мляко, шейкове, овесени ядки или дори да я добавите в кафето си.

Сминдух

Сминдух е с азиатски произход и традиционно се използва в подготовката на къри и други индийски рецепти. Семената на сминдуха от години се разглеждат като природна панацея за понижаване на кръвната захар.

Сминдух

Те са с естествено високо съдържание на фибри и спомагат за намаляване на усвояването на въглехидратите. Отделно от това те успешно борят лошия холестерол.

Чесън

Въпреки че чесънът технически не е подправка, може да се разгледа в контекста на тази статия поради многото ястия, на които определя вкуса. Има определящо значение за намаляване на кръвната захар.

Изследвания показват, че редовната му употреба може да намали количеството на глюкозата с повече от 60 процента. Чесънът може да се използва в различни ястия, супи, предястия и много други. Опитайте да го добавите към много от вашите италиански, индийски или американски рецепти за храни. Той е чудесна добавка към меса и зеленчуци.

Други билки и подправки

Този списък може и да е кратък, но със сигурност има и други билки и подправки, които могат да намалят кръвната ви захар. Науката не е изследвала ефекта на всеки продукт от тази категория върху глюкозата.

Тествайте нови подправки и билки в храната, която ядете. Измерете нивото на глюкозата след всеки нов опит, като по този начин ще откриете какво ви влияе най-добре.

Все пак не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, който най-добре знае има ли продукти, които обезателно трябва да избягвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest