Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Израелските ястия, които трябва да опитате

Израелските ястия, които трябва да опитате

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
1 от 4 Снимки

1. Шакшука


Ястието е комбинация от запечено яйце и пикантен доматен сос. Сервира се с парченца хляб, който да топите в гозбата, а в Израел го предпочитат предимно топло и на закуска.

Страните по света се отличават една от друга по стандарта си на живот, културните и битови разбирания, и разбира се - със своята национална кухня. Нациите на планетата са измайсторили различни вкусни рецепти, които са истинско приключение за вкусовите ви рецептори.

Израелската кухня е сравнително богата на разнообразие от ястия, като може да се похвали и с издържали времето традиции по приготвянето им.

Няма как да не сте опитвали популярния в цял свят хумус, който е една от обикнатите храни на вегани и вегетарианци. Има безброй израелски рецепти за този вкусен дип, като може да опитате хумус с маслини, червени чушки, зелени подправки и т.н.

Някои от рецептите на Израел е задължително да пробвате у дома, а кои са най-вкусните, популярни и лесни за приготвяне, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен