Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да замразим царевица, грах и фасул

Как да замразим царевица, грах и фасул

2 от 3 Снимки

Замразяване на царевица


Независимо дали ще съхранявате царевицата цяла или оронена на зрънца, е добре закупуването ѝ да става точно когато е сезонът ѝ. Така вероятността тя да е престаряла е силно ограничена. Можете да замразите царевицата на цели кочани, нарязана на 2 или 3 части или дори на зрънца. Всичко зависи от това за какво ще я използвате после. Задължително условие за всички варианти обаче е тя да е обелена, изчистена от подобните на конци нишки и да е измита.

Освен това царевицата трябва и да се бланшира. Това става, като сложите в достатъчно дълбок съд леко осолена вода да кипне. Пускате царевицата за 4 мин във врящата вода и веднага след като измине необходимото време, я заливате с ледена вода, за да се спре процесът на термична обработка. Ако искате да замразите царевицата на зрънца сега е моментът да я ороните.

Независимо как сте предпочели да замразите царевицата, трябва да я сложите в найлонови пликчета, да ги притиснете добре, така че да излезе излишният въздух и да ги сложите във фризера. Можете да сложите различен брой кочани или различен грамаж царевични зърна, така че винаги да имате подходящото количество в зависимост от това какво сте решили да приготвяте.

Замразяването на зеленчуците е изключително лесен начин за съхранението им за по-дълго време.

За разлика от затварянето им в буркани и приготвянето на туршии, лютеници и т.н. замразяването не отнема толкова много време и усилия, а замразените продукти имат дълга трайност.

А и някои зеленчуци са изключително податливи на такъв вид съхранение, в резултат на което може да намерите винаги замразен зелен фасул и грах във витрините на магазините, но много рядко - в прясно състояние по пазарите.

Ето защо в галерията горе ще Ви покажем как бързо и лесно можете да замразите царевица, грах и фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати