Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да замразим царевица, грах и фасул

Как да замразим царевица, грах и фасул

3 от 3 Снимки

Замразяване на фасул


В случая можем да говорим само за замразяването на зелен фасул, който ще бъде приготвян по желание, след като е бил замразен. Зрелият фасул може да се замразява само когато вече е сготвен.

За разлика от него зеленият боб се поддава на замразяване, но след като е бланширан по аналогичен начин като царевицата и граха. Достатъчни са му не повече от 3 мин. След това се изстудява, отцежда и се замразява в найлонови торбички.

Замразяването на зеленчуците е изключително лесен начин за съхранението им за по-дълго време.

За разлика от затварянето им в буркани и приготвянето на туршии, лютеници и т.н. замразяването не отнема толкова много време и усилия, а замразените продукти имат дълга трайност.

А и някои зеленчуци са изключително податливи на такъв вид съхранение, в резултат на което може да намерите винаги замразен зелен фасул и грах във витрините на магазините, но много рядко - в прясно състояние по пазарите.

Ето защо в галерията горе ще Ви покажем как бързо и лесно можете да замразите царевица, грах и фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати