gotvach.bg»Статии»Любопитно»Пускат на пазара нов вид кисело мляко до дни

Пускат на пазара нов вид кисело мляко до дни

МаринаМарина
Помощник Готвач
561311
Кисело мляко
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

След десет години най-накрая професор Христо Мермерски заедно със сина си създадоха новото кисело мляко.

За разлика от досегашните млека, в които участваха само двете познати бактерии Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus, в новият продукт се съдържат шест бактерии и един пребиотик.

Благодарение на новите си съставки млякото е по-хранително и по-здравословно. Естествено всичко е изследвано и потвърдено от националният институт по здравеопазване.

Новите бактерии са Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus Casеi и Lactobacillus Gasseri. Имат благоприятно действие върху имунната система, подобряват храносмилането, намаляват мазнините в човешкото тяло, както и имат антиоксидантно действие.

Мляко

Пребиотикът, който е добавен към млякото, подобрява метаболизма и стимулира растежа и активността на добавените бактерии.

Продуктът най-вероятно ще бъде предлаган и под формата на капсули за заквасяване на домашно кисело мляко, като айрян и кисело мляко с мед.

Професорът твърди, че вкусът на новото кисело мляко ще бъде съвсем леко по-сладък от вкуса на обикновеното кисело мляко. До няколко дни ще започне и масовото производство на новия продукт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest