Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Неочаквани ползи от консумацията на сушени малини

Неочаквани ползи от консумацията на сушени малини

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1274k
Сушени малини

Плодовете и зеленчуците, консумирани през сезона им, са изключително полезни. Малините, ако се консумират пресни, предпазват организма от различни заболявания, повишават имунитета. Извън сезона си могат да консумират изсушени.

- Сушените малини са добър източник на антиоксиданти. Предпазват от болести;

- Благодарение на съдържащия се витамин С укрепват имунната система;

- Балансират нивото на кръвната захар;

- В китайската медицина се използват при подуване и зачервяване на тялото;

- Подсилват черния дроб;

- Засилват функциите на мозъка и паметта;

- Предпазват от сърдечно-съдови заболявания;

малини

- Действат добре на стомаха, регулират функциите на червата;

- Балансират нивото на холестерола;

- Помагат при възпалени венци;

- Увеличават циркулацията на кръвта, понижават кръвното налягане;

- Предотвратяват атеросклероза и анемия.

Сушените малини са изключително ценни хранителни добавки. Те съдържат витамините С и К, протеини, фибри и желязо. Може да се консумират между храненията. С тяхна помощ ще задоволите до 10 на 100 от дневната нужда на калций. Благодарение на това заздравят костите и зъбите, предотвратяват остеопороза.

Едно от най-големите предимства, че сушените малини имат лечебни свойства при екзема. За лечение на екземи се сваряват 3 чаши вода. После се добавя една шепа сушени малини. Вари се така около 5-6 минути. Сваля се от котлона, оставя се да се поохлади. Ако екземите са по ръцете, те се накисват за 10 минути в тази вода. След това не трябва да се измиват за около час. Тази процедура се прилага 3-4 пъти седмично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest