gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет лесни стъпки за отказване на захарта

Пет лесни стъпки за отказване на захарта

Захар
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Захарта е вкусният път към Ада на сериозните здравословни проблеми. В последните години тя е смятана за най-голям враг, наред с цигарите, на хората, решили да водят здравословен живот. Захарта се смята за основна причина за спираловидното затлъстяване. Прекаляването с белите кристали ни прави мудни, лишени от енергия, с висока кръвна захар, което води след себе си глад за вредни продукти.

Въпреки тези страшни констатации, отказването на захарта е нещо почти невъзможно за много от нас. В последните години много знаменитости, сред които са Кейт Хъдсън, Ева Лонгория и Дженифър Анистън, отказаха захарта и резултатите са видими. Все пак докато те имат на разположение армии от диетолози, за обикновените хора това е значително по-трудно. Точно и по тази причина ви представяме пет лесни стъпки за отказване на захарта.

Избирайте разумно

Първата стъпка към намаляването на захарта е да внимавате при пазаруване и да обръщате повече внимание на етикетите на храните. В много храни, за които дори и не подозирате, има високи нива на захар. Има предостатъчно заместители на тези храни, в които не се съдържа вредният продукт.

Старайте се да намалите храните, съдържащи глюкоза, захароза, фруктоза, лактоза, малтоза, както и мед, агаве, меласа и царевичен, оризов и глюкозо-фруктозен сироп. Забравете и за пикантните храни, съдържащи захар. Следващата стъпка е да намалите топлите напитки, в които добавяте захар.

С малки стъпки към успеха

Захарни продукти

Детоксикацията на организма от захарта е трудна. Не се отказвайте. Дори и някой път да се изкушите и да хапнете още малко от сладката отрова, това не е краят.

За някои хора е по-трудно от други да откажат захарта. Направете го постепенно и на етапи. Например въз основа на регулярния си прием на захар направете план. Всеки ден приемайте по-малко и по-малко, докато завинаги забравите за вредната храна.

Балансирайте храносмилането си

Все повече научни изследвания описват важността на микроскопични бактерии, които обитават червата ни. Те влияят на здравето и теглото ни. Когато става въпрос за захарта, вътрешната екология на човека е също толкова важна.

Хората с нарушена микрофлора поради прекаляването със захар чувстват постоянен глад. В много случаи рязкото спиране на захарта може да предизвика твърде голям шок за организма. Хубаво е няколко дни преди да я спрете да започнете прием на пробиотици. Така ще възстановите вътрешния си баланс и ще спестите шока на организма си.

Ограничете апетита си

Когато започнете да намалявате захарта, неизбежно е и енергийните ви нива да паднат, защото тялото ви започва да се пренастройва. Това ще увеличи желанието ви да хапнете нещо сладко. За да го предотвратите, хапвайте храни, богати на витамин С, на магнезий и калий.

Бъдете по-сити по-дълго време

Когато изкушението стане нетърпимо, знайте, че причина за това може да бъде нуждата на тялото от протеини. Богатите на протеини храни се разграждат по-дълго в стомаха и притъпяват нуждата от захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest