Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да аранжирате красиви плата за перфектна вечеря?

Как да аранжирате красиви плата за перфектна вечеря?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
74
Плато колбаси

Когато решите да поканите гости у дома, си отделяте не само време за приготвянето на дадено ястие, но и за неговото аранжиране и красиво поднасяне. Защото, както казват известните готвачи по света, първо се храним с очите, после с небцето.

Целта на тази статия е да ви покаже как лесно и красиво да поднасяте плата с разядки, сирена, мезета, зеленчуци, плодове и сладки изкушения.

Разядките

Разядки

Започваме първо с разядките. При тях е важно да не претрупвате много платото, в което ще ги сервирате. Опитните кулинари съветват да не слагате всички разядки, които сте приготвили за вашите гости наведнъж в платото. По-добре по време на вечерята добавяйте от разядките, така хем няма да е много претрупано, хем ще изненадвате гостите постоянно.

Сирената

Плато сирена

Време е да обърнем внимание на сирената. Ако искате да поднесете на вашите гости плато със сирена, запомнете, на първо място, че не трябва да режете различните видове сирена с един и същи нож, защото вкусовете се смесват и това няма да е никак приятно за вас и вашите гости. Добре е да сервирате сирената на стайна температура и да внимавате при рязането на по-меките от тях. Ако се чудите как да ги подредите в платото, заложете на сигурно - започнете от по-крехките и завършете с тези, които са с по-натрапчив вкус.

Зеленчуците

Плато зеленчуци

Сега е лято и имаме богат набор от пресни зеленчуци. Какво по-хубаво от плато на масата ви, в което има много витамини? Може да подберете подходящ сос, който да подхожда на зеленчуците, които ще подреждате в платото, сложете го в подходяща купичка, която да сложите по средата на платото и около нея започнете да нареждате любимите ви зеленчуци.

Колбаси

След платото с витамини може да се поглезите с плато, в което сте подредили любимите колбаси. Специалистите смятат, че е добре да избираме колбаси от един и същи тип или регион, когато искаме да аранжираме плато с тях. Целта е да има разнообразие от колбаси, които могат да се съчетават по вкус.

Сега ще ви издадем една тайна, с която ще впечатлите наистина гостите си. Поднесете им плато от любимите ви плодове, подредено, така че цветовете да преливат един в друг или им поднесете плато със сладкиши, аранжирани с малини или ягоди. Това ще бъде перфектният завършек на вашата гала вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest