Ако си спомняте, бях ви запознала с някои трикове, относно това какво трябва да знаете, за да ви бъде по-лесно в кухнята. В тази статия ще ви запозная с още трикове и тайни, с които да бъдете перфектни в кухнята.
И така, нека да започнем първо с печенето под фолио. То е алтернативен метод на готвенето на пара. Също така това е и много здравословен начин на готвене. Подходящи за печене под фолио са повечето зеленчуци и рибата.
Ако решите да готвите под фолио е добре да знаете, че трябва добре да затворите тавата, в която ще печете с фолио, за да може естествените сокове, които се отделят от зеленчуците или рибата, да останат вътре, а не да се изпарят.
За да постигнете добър вкус на дадено ястие е хубаво да си изпечете домашни подправки. Подходящи за тази цел са чубрицата, босилекът, розмаринът, дафинов лист, риган и др.
Вземете тиган и го загрейте на средна температура, поставете избраната подправка вътре и бъркайте, докато не усетите силен аромат, но внимавайте да не прегори. Когато е готова, изсипете я в хаванче и я счукайте. Желателно е да употребите подправката до 24 часа, защото така обработена, бързо ще загуби аромата си.
Предполагам, че всеки от нас дълго се е чудил какво вино да поднесе към ястието, което е приготвил. Даже ми се е случвало и аз да забравя за алкохола, защото съм искала ястието да е перфектно приготвено. Сега ще ви споделя към кои ястия върви бяло и към кои червено вино.
Към бялото вървят миди, раци, риба, пиле с ориз, печени птици, телешки гърди, пълнени домати и др. Неподходящо е да сервирате с бяло вино салати и десерти, в които се съдържа шоколад. С червено вино може да сервирате агнешки котлети, ястия от говеждо и телешко месо, картофи, сирена, кашкавал и др.
Неподходящо е да сервирате предястия и салати, подправени с оцет или винегрет, тестени изделия, козе сирене и други. Ако виното не е вашето питие, може да сервирате ястията с ракия или бира. Предполагам знаете кои ястия вървят с тези питиета, но все пак ще ги споделя с вас.
С ракия може да сервирате предястия с месо, зеленчукови салати, картофи, моркови и др. А към бирата вървят всякакви видове хапки, пържени картофки.
Коментари