Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Магическата сила на сока от нар

Магическата сила на сока от нар

Сок от нар

Сокът от нар е наистина напитка с магически сили. Нарът има изключителни лечебни свойства, концентрирани в божествения сок. Достатъчно е да кажем, че една единствена чаша сок може да се счита за истинска бомба от бета-каротин (предшественик на витамин А), витамин С и антиоксиданти.

Червеният еликсир действа превантивно срещу атеросклероза! Освен това е идеален за всички жени, имащи проблеми със забременяването, тъй като нарът съдържа фолиева киселина, която е от съществено значение за предотвратяване на сериозни фетални разстройства. Полезен е и за страдащите от остеопороза поради високото си съдържание на минерали.

От Института в Южна Каролина идва още едно доказателство, че този сок е ценен съюзник в борбата срещу рака, защото съдържа елагова киселина, която предпазва ДНК на клетките ни.

Приготвянето на сок от нар у дома е много просто! Най-бързият начин е нарът да се обели като нормален портокал, след което го нарежете на половина. За предпочитане е да се използва метална сокоизстисквачка, защото този плод е по-труден за обработка и по-компактен от цитрусовите плодове.

Знайте, че за да се получи 1 литър сок, ви трябват около 15 плода. Ако имате повече време, внимателно измийте кората на нара, внимателно премахнете бялата част, защото е много горчива. След това смелете зърната в мелничка, прецедете през цедка и ще получите ароматен сок. Но знайте, че сокът се консумира пресен, защото светлината и въздухът са склонни да окислят активните съставки.

Една рецепта с богат вкус, на която може да се насладите с блаженство:

Нар

Сок от нар, грейпфрут, канела и кленов сироп

Почистете корите на 2 бр. нар, 2 бр. грейпфрут. Изцедете сока и прецедете. Добавете 1 ч.л. кленов сироп и щипка канела.

Разбъркайте до хомогенност. Ако се наложи, добавете още кленов сироп за сладост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен